7 причини да спите без дрехи

7 причини да спите без дрехи

Един от начините да подобрите качеството на съня си е като спите голи. Да, зарязването на пижамата всъщност носи много предимства, не само за по-добър сън, но и за цялостното ви здраве, увереност и дори вашите връзки.

Все още не сте пробвали? Ето защо трябва да го направите?

  1. По-качествен сън. Добрият сън изисква да се чувствате свежи и удобно, а спането без дрехи ще ви помогне и за двете. Спането без дрехи ще ви избави от нощното изпотяване и ще избегнете натрупването на дрехи.
  2. Помага ви да заспите по-бързо. Ако имате проблем със заспиването, събличането на дрехите, преди да стигнете между чаршафите, може да ви помогне. Настъпването на съня е свързано с температурата на кожата. Спането без дрехи сваля телесната температура, което улеснява по-лесното заспиване. Спането без дрехи може да бъде полезно и за жени, които преживяват менопауза. Горещите вълни и нощните изпотявания могат да ги будят няколко пъти в нощта, а спането без дрехи може да помогне за не особено забавните симптоми на менопаузата.
  3. Подобрява броя и функционирането на мъжките сперматозоиди. Опитвате се да имате бебе? Би ви помогнало, ако захвърлите дрехите. А и голотата ще развълнува още повече вас и вашия партньор. Производството на сперматозоиди се случва най-добре, когато на тестисите са на хладно. Спането без дрехи подобрява качеството и количеството на спермата, като предотвратява затоплянето на тестисите.
  4. Намалява вагиналните дрождови инфекции. Липсата на бельо също е полезно за влагалището, защото му осигурява възможност за дишане. Плътните, стегнати и топли дрехи, покриващи влагалището, могат да увеличат влагата и потенциално да влошат или увеличат развитието на вагиналните дрождови инфекции.
  5. Може да подобри отношенията ви с вашия партньор. Докосването изгражда интимността и това подобрява връзката ви. Любящата ръка, докосваща голо тяло в леглото, може да внесе чувство на успокоение, топлина и грижа. Докосването също така може да доведе до понижаване на кортизола, известен още като хормона на стреса, освобождаване на окситоцин – хормона на любовта.
  6. Повишава самочувствието. Ще ви накара да се чувствате по-удобно в кожата си, тъй като ще започнете да се харесвате повече.
  7. Полезно е за кожата ви. Облеклото може да причини прекомерно изпотяване, което може да доведе до възпаление, обриви. Разголването помага на тялото да елиминира потта и замърсяванията, за които дрехите могат да допринесат. Вземете си душ преди лягане и оставете кожата си да диша.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay