8 начина да се справите с херпеса на устните изключително бързо

8 начина да се справите с херпеса на устните изключително бързо

Около две трети от възрастното население на света носи вируса, който причинява херпеси. Засъжаление, след като вирусът попадне в тялото, той не изчезва, той просто живее във вашитенервни клетки. Хубавото е, че при повечето от тези хора никога няма да се появят никаквисимптоми. Обаче тези, които не са късметлии, знаят колко болезнени и неприятни могат да бъдаттези мехури.

Ще ви представим някои естествени продукти, които са ефективни и лесни за употреба приборбата с херпесите.

1. Чесън

Чесънът има силна естествена антимикробна сила и може да помогне при подуването и съкращававремето за заздравяване. Може да се прилага директно върху херпеса. Ако го използвате по времена ранния стадий и хванете херпеса преди да се е появил, това може да му попречи да се развие.

2. Етерични масла

Етеричните масла от мента и чаено дърво са известни със своите антивирусни, антибактериални иантисептични свойства и някои проучвания показват, че тези масла могат да спрат развитието нахерпес, ако ги прилагате в ранните етапи.

Разредете капка или 2 от едно от тези масла с чаена лъжичка кокос или зехтин и го нанесете върхураната с помощта на памучен тампон.

3. Витамин Ц

Както споменахме по-горе, засилването на имунната система е от ключово значение ивитамин С е добре познат антиоксидант и имунен стимулатор. Най-добрият начин да гополучите във вашата система е с храни, богати на витамин С.

4. Маточина

Можете да използвате лосион или мехлем от маточина и периодът на излекуване на херпесаще бъде намален на половина.

5. Алое вера

Алое вера е много ефективен като антибактериален продукт и въпреки че херпесите не сапричинени от бактерии, прилагането на алое ще предотврати всяка потенциална инфекция.Това растение също е много ефективно за облекчаване на болката и дискомфорта иускоряване на оздравяването.

Вземете дебело парче алое с дължина около 2 см, свалете кожата и ще видитеполупрозрачен гел. Поставете гела върху херпеса и го оставете за около 20 минути. Гелът емного горчив, така че избягвайте да облизвате устните си след прилагането. Правете товапо няколко пъти на ден.

6. Женско биле

Коренът от женско биле се използва като лечебен продукт от години и съдържаглициризинова киселина, която се счита за антивирусна. Можете да нанесете екстракт откорен от женско биле директно върху раната като мехлем или да го приемате като капсули.

7. Ехинацея

Ехинацеята е един от най-мощните стимулатори на имунната система, което е точно това,от което се нуждаете, за да предотвратите появата на херпеси. Може да се приема редовно вразлични форми като течност, тинктура или хапчета.

8. Витамин Е

Витамин Е се справя с увредените кожни клетки, като помага за възстановяването исъздаването на нови. Има два начина да го получите: можете да приложите масло отвитамин Е директно върху увредената кожа или да ядете много храна с високо съдържаниена витамин Е.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay