Любопитни подробности за „Приятели“, които всички сме пропуснали

Любопитни подробности за „Приятели“, които всички сме пропуснали

Приятелите промениха света на телевизията и ситкомите. Въпреки че последният епизод от поредицата излезе преди 17 години, "Приятели" все още е най-популярният сериал в Netflix.

В епизода, в който Моника и Чандлър се женят, можете да видите истинското фамилно име на Дженифър Анистън.

Рейчъл се разхожда и вижда зала, в която се прави гръцка сватба. Едно от фамилните имена на дъската е Анастасакис. Това е истинското фамилно име на бащата на Дженифър, което той променил, след като се преместил от Гърция.

Главните герои били кръстени на героите на Всички мои деца

"Всички мои деца" е сапунена опера, която излизаше в ефир в продължение на 41 сезона, от 1970 до 2011 г. Създателите на "Приятели" обичали да я гледат, затова решили да кръстят всички герои на героите в шоуто.
Чандлър е кръстен на семейство Чандлър; Рос, на Рос Чандлър; Фийби, на Фийби Тайлър; и Моника, на Моник / Дейзи Корланд. Джоуи получил името си от Джоуи Мартин, а Рейчъл Грийн, на името на Джанет Грийн.

Лиса Кудроу е изиграла сервитьорката Урсула в "Луд съм по теб"

В "Луд съм по теб" Лиса Кудроу изигра поддържаща роля, сервитьорка на име Урсула. Създателите на Приятели решили да направят сестра близначка на Урсула- Фийби.

В едно от интервютата си Лиса Кудроу каза: "Когато Приятели се излъчваха в четвъртък вечерта в 8:30 след "Луд съм по теб", всички осъзнаха, че имаме нужда от обяснение за публиката - защо виждат едно и също момиче в 8 часа и 8:30 в 2 различни предавания?"

Любопитни подробности за „Приятели“, които всички сме пропуснали

Когато приятелите сипват кафе в саксията, цветето умира до края на епизода

Създателите на Приятели обърнаха голямо внимание на най-малките детайли. Например в сцената, в която Рейчъл направи първото си кафе за Чандлър и Джоуи, на масата има цвете. Кафето беше толкова лошо, че трябваше да го излеят в саксията. До края на епизода цветето е мъртво.

Чандлър гледа Спасители на плажа, за да види как Ясмин Блийт бяга. По това време Матю Пери всъщност се срещал с нея

Връзката им не продължила дълго, през 1996 г., но остави своя отпечатък в шоуто.

В сцената, в която Джоуи смята, че Моника е бременна, вратовръзката на Чандлър изглежда като положителен тест за бременност (има две черти)

Когато Моника и Чандлър се страхуват да кажат на Джоуи, че искат да живеят заедно, той смята, че искат да му съобщят различна новина - че Моника е бременна. Може би заради вратовръзката на Чандлър.

Къщата, която Чандлър и Моника купуват, беше в "Сам вкъщи"

В сериалите и във филмите често можете да видите едни и същи места и декори, но наистина е трудно да забележите такива неща. Но най-внимателните зрители разпознаха къщата, в която живее Кевин Маккалистър. Между другото, всъщност Макалистър живеят в Чикаго, а Моника и Чандлър се преместваха в предградие на Ню Йорк.

В епизода за новия мозък на Джоуи, Сюзън Сарандън удря собствената си дъщеря по лицето

Сюзън Сарандън се появи в "Приятели" като актриса от шоуто, в което Джоуи работи. Нейният герой щеше да бъде изрязан от шоуто и мозъкът й да бъде трансплантиран в тялото на героя на Джоуи. Сарандън беше известна с това, че наистина умее да пляска хората по лицата им, а Джоуи трябваше да се научи да прави същото. Момичето, което беше удряно от Сарандън, беше Ева Амури, актриса, която се оказва действителната й дъщеря.

Рейчъл всъщност четеше сценария на "Приятели", когато се преструваше, че чете сценария на "Дните на нашия живот"

В епизод 19 от сезон 9 Джоуи моли Рейчъл да му помогне да научи репликите си за ролята му в "Дните на нашия живот", а тя му чете репликите. Но всъщност тя държеше сценария за същия този епизод на "Приятели". Ако спрете епизода на пауза, можете да прочетете думите "The One with Rachel’s Dream."

Любопитни подробности за „Приятели“, които всички сме пропуснали

Бащата на Матю Пери се появява в шоуто с малка роля

Той изигра бащата на гаджето на Рейчъл, Джошуа, в сцената, в която той и съпругата му се прибират във възможно най-лошия момент.

Дженифър Анистън и Тейт Донован се срещали по време на шоуто

Тейт изигра Джошуа, човекът, на когото Рейчъл избираше дрехи и се влюби в него. Много дълго време тя се опитваше да излиза с него, но той не беше готов за връзка.

В реалния живот Дженифър Анистън и Тейт Донован излизат, но това приключва точно когато им се налага да показват любов на екрана. Донован признава, че не е била лесна работа за него.

Продуцентите на шоуто се появяват на екрана като статисти

За 10 сезона продуцентите на сериала са се появили в доста епизоди. Например, в първия епизод от сезон 3, те заемат известния диван на кафенето на приятелите. Също така можете да видите Марта Кауфман и Адам Чейс в сцената, в която Джоуи и Чандлър се возят в автобуса в Лондон в епизода, в който Рос се жени.

Между другото, в същия епизод можете да видите Сара Фъргюсън, бившата съпруга на принц Андрю. Тя се съгласила да участва в шоуто, защото нейните дъщери, принцесите Беатрис и Юджини, били големи фенове на сериала.

Приятелите ядат в ресторант, наречен Marcel’s

Това било знак на уважение към маймуната на Рос, която вече не била в шоуто, но все още била в сърцата на всички.

Преди сватбата на Рос и Емили, на бюрото има копие на вестник The Independent

Името на вестника, който можете лесно да прочетете, е налице с причина. Както си спомняте, на сватбата на Рос имаше инцидент, който позволи на Рос да остане свободен след сватбата.

На летището, Рейчъл показва личната карта на Моника

В последния епизод, в който Рейчъл ще лети до Париж, тя не можа да намери бордната си карта и след това даде личната карта на Моника. Може би създателите са го направили за забавление или може би са искали да покажат, че тя така или иначе няма да може да лети.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay