Проучване установява, че жените над 50 са по-щастливи от всякога, ето защо

Проучване установява, че жените над 50 са по-щастливи от всякога, ето защо

Ето един интересен факт: броят на браковете "над 50" нараства. Въпреки че може да изглежда странно, всъщност е добър знак, че жените имат положителна перспектива за промяна на живота си по щастлив, здравословен начин, въпреки че остаряват.

Ние сме съгласни, че възрастта носи повече мъдрост и, което е интересно, носи и повече щастие. За да разберете защо това се случва, продължете да четете, за да разберете защо има надежда да изпитате радост по-късно в живота си: 

Има нещо, наречено "средна възраст"

Има няколко признака, които показват, че може да преживявате криза на средната възраст. Да не сте наясно с посоката на живота си, да сте недоволни от живота като цяло или да сте обзети от домакинска работа, са само няколко от тях. Въпреки че някои може да го нарекат "криза", в действителност това е просто преход.

Това житейско събитие обикновено се случва около 37-годишна възраст или по-късно и кара и мъжете, и жените да се чувстват странно. Докато мъжете са склонни да преценяват себе си въз основа на липса на постижения в работата, жените обикновено започват да оценяват и поставят под въпрос представянето си като съпруги и майки.

Проучване предполага, че щастието е "U-образно" през нашия живот

Любопитното е, че изглежда щастието следва U-образна крива в живота на човека. Обикновено започваме като щастливи млади хора и се сблъскваме с предстоящата криза на средната възраст за около 2 десетилетия. И тогава, нещата започват да се повтарят, когато не достигнем 50-те си години. 

За щастие жените над 50 години никога не са били по-щастливи

На тази възраст те се освобождават от тежестта и притеснението от създаването на семейство, постигането на по-висок ранг в кариерата си и жертването на удоволствия за комфортен живот. Ето защо жените стават по-щастливи в 50-те си години. Обикновено, когато жените са на 20, очакванията може да не се превърнат в реалност, което може да доведе до криза в средата на живота.

Според проучвания, тъй като стресът намалява с времето и разочарованията остават в миналото, тези жени (сега на 50-годишна възраст) преоткриват мира и хармонията, тъй като щастието процъфтява заедно с новите преживявания и самочувствието. 

Това е страхотна новина за всички жени

Със съвременната медицина, козметика, по-малко табу, когато става въпрос за намиране на любовта и утвърден статус на работното място, има много причини, поради които жените (и мъжете) ще живеят по-здравословно и най-важното дълъг, щастлив живот. Ето няколко:

Повече свобода: Сега, след като децата напуснат гнездото, жените имат повече време да се фокусират върху себе си и да се забавляват повече.

Грижа за близките: За повечето жени това да бъдат баби също може да означава щастлив, пълноценен живот.

Поемане на нови рискове: Като при намирането на страст в новия бизнес като предприемач, напускане на неуспешен брак и намиране на друг любим човек и дори пътуване. На тази възраст можете да си позволите да поемате всякакви рискове, тъй като вече децата ви не са зависими от вас, а животът ви е подреден. Сега е моментът да опитате всичко, което сте искали в 20-те и 30-те си години, но не сте имали възможността. 

Това е изцяло ново поколение интелигентни професионалисти, които се самоосъзнават. Просто погледнете как знаменитости като Дженифър Лопес, Джулия Робъртс и Дженифър Анистън се справят с живота си и кариерата си. В крайна сметка златните години се наричат ​​"златни" по много специална причина!

И накрая, най-важното е да осъзнаем, че всеки период от живота ни е специален и красив и не бива да позволяваме на някаква цифра (каквато е възрастта) да ни кара да се чувстваме зле. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay