Прочетете това преди първата среща със семейството на приятеля ви

Това е една много стресираща среща

Прочетете това преди първата среща със семейството на приятеля ви

Първата среща със семейството на партньора ви може да бъде много стресираща, но ако тя съвпада с коледните празници, обстановката е още по-напечена. Преди да решите да избягате, да се направите на болни или да инсценирате смъртта си, прочетете следващите съвети, облечете най-хубавите си дрехи и отидете да очаровате бъдещето си семейство. 

Изберете удобно облекло

Сега е моментът да облечете дрехи, които са ви много удобни, но смятате за скучни и затова никога не обличате. Изберете дрехи, в които се чувствате комфортно- това е най-важното. 

Хапнете нещо преди да отидете

Не бъдете изнервената приятелка, която не хапва нищо през целия ден, преди да се срещне с родителите, отива на вечерята с празен стомах, решава да пийне една чаша вино, за да се "успокои" и накрая излага както себе си, така и приятеля си. 

Избягвайте определени теми

Не започвайте да говорите за политика или други подобни теми още на първата ви среща. Оставете тези хора да ви опознаят и вие опознайте тях, преди да започвате деликатни теми. 

Задавайте въпроси

Ако сте нервни, изместете фокуса от вас върху тях, задавайки въпроси. Задавайте им въпроси, така ще ги провокирате да говорят. Попитайте ги за работата им, жилището, живота и т.н. Така ще научите много за семейството. Плюс това хората обичат да говорят за себе си, времето ще мине по-бързо. 

Наблюдавайте чашата си за вино

Малко вино ще ви помогне да се отпуснете, но в никакъв случай не прекалявайте.

Занесете подарък

Не се изхвърляйте с някакъв огромен подарък, защото първо е безсмислено, второ ще ги накарате да се чувстват неудобно. Но също така няма как да се появите с празни ръце. Бутилка вино или красиви цветя. Каквото и да е, занесете малък подарък, просто заради жеста. 

Бъдете търпеливи и толерантни

Във всяко семейство има доза лудост, така че, ако някой вика прекалено силно или друг пие повече от необходимото, опитайте да запазите спокойствие. Не забравяйте, че ако има лудо семейство и на партньорът ви не му е било лесно да ви заведе там. 

Предложете помощ

Вероятно домакина няма да ви позволи да измиете чиниите, но би било мило да предложите. 

Научете факти и ги използвайте

Опитайте да научите някакви факти за всеки член на семейството и ги използвайте в разговора. Разбира се, става въпрос за положителни факти- образование, работа, награди и т.н. Хората обичат да се хвалят и ще бъдат поласкани, че сте запомнили тези факти за тях. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay