Стартира набирането на участнички за програма за личностно развитие за момичета от малките населени места

Стартира набирането на участнички за програма за личностно развитие за момичета от малките населени места

Започна набирането на участнички за второто издание на единствената по рода си в България програма за личностно развитие за момичета от малките населени места "Гергина", която включва онлайн трейнинг, възможности за менторство и летен лагер за трансформация. Програмата се организира от Фондация "Солидарност в действие”, младежка организация със седалище в с. Друган, общ. Радомир.

Да живееш в малък град или село не означава непременно да мечтаеш на дребно. Търсим момичета на възраст 15-25 год., които знаят, че светът е голям и пълен с възможности, и искат да изградят живот извън представите си за възможното. Условие за участие е момичетата да живеят в село или град с население до 40 000 души и да са завършили основно образование. 

Програмата предлага 3 възможности, специално разработени, за да развият уменията и увереността на момичетата да преобразяват себе си и своя живот. Кандидатства се чрез попълване на кратък онлайн формуляр, като основният критерий за допускане в програмата е изразената мотивация и желание за работа върху себе си. Необходимо е желаещите да участват да имат възможността да се включат активно във всички фази на програмата. 

В първата си част "Гергина” предоставя интензивно онлайн обучение по време на пролетната ваканция, включващо 12 онлайн сесии с упражнения и дискусии за изследване на ключовите посоки за развитие. Обучението засяга едни от най-съществените аспекти на личното развитие, като отговаря на следните въпроси: 

♡  Как да разбера в какво мога да бъда успешна?

♡  Как мога да се развивам в посока добри доходи в сферата, която ми е интересна?

♡  Как да създам от мечтите си цели, които да мога да реализирам?

♡  Как да усвоя така популярните "навици на успешните хора”?

♡  Как да разпознавам кое работно място е добро за мен?

♡  Кой е ключът за разрешаване на конфликтите с хората?

♡  Как да взимам по-мъдри решения?

♡  Как да бъда емоционално интелигентна жена? 

♡  Как да израствам от проблемите си? 

♡  Как да преодолея ограничената представа за себе си?

Втората част на програмата ще предостави на участничките възможности да се срещнат с жени-експерти в областите, които ги интересуват, които да им споделят опита си и да им дадат практични насоки как да се развиват в съответните сфери.

Стартира набирането на участнички за програма за личностно развитие за момичета от малките населени места

Третата част на "Гергина”, до която ще бъдат допуснати само успешно преминалите онлайн обучението, е Лятната академия за Трансформация - целодневно 7-дневно преживяване, което надгражда знанията и уменията, придобити в онлайн обучението чрез практически занимания на живо, включително: групови игри, симулации и дискусии, съместни проекти и творчество. Целта на академията е участничките да се научат как да работят върху това да трансформират себе си, за да могат да постигат повече от колкото са си представяли за възможно в различните сфери на живота си: учене, работа, финанси, взаимоотношения и интимни връзки, здраве, самочувствие и красота.

Набирането на участнички ще продължи до запълване на 20-те налични места във второто издание на програмата или най-късно до 25.03.2022г. Информация за програмата и линк за кандидатстване са налични в страницата на програмата.

"Гергина” е създадена от Елица Панкова (коуч за личностно развитие) и Маги Назер (социолог и социален предприемач). Двете работят заедно по многобройни образователни проекти и решават да създадат програмата, след като забелязват специфичните предизвикателства, с които се сблъскват момичетата от малките населени места в България и необходимостта тяхното развитие да бъде подкрепено с ключови умения и компетенции, за да могат да се реализират в глобалното общество.

С името си програмата отдава почит на Гергина Тончева - една възхитителна жена с изключителен принос за българското образование и култура, чийто земен път започва в малкото плевенско селце Садовец. Изпълнителната директорка на фондация "Солидарност  в действие” и съорганизаторка на програмата, Маги Назер (28 год.), е възпитаничка на НГДЕК и Middlebury college (САЩ), а понастоящем завършва магистърска програма "История на жените и половете” в Софийски университет.  Маги познава Гергина Тончева от ученическите си години в НГДЕК и споделя за нея: "Г-жа Тончева ми даде насърчението и крилете да творя, изследвам и пътешествам, както навътре в себе си, така и в големия свят, в който се влюбих още с първата учебна практика в Турция, за която тя ми подсигури стипендия, тъй като иначе нямаше как да участвам.

Гергина Тончева отвори широко вратите на моя свят, както е правила години наред с много други хора. Тя е моето вдъхновение и олицетворение за това какво означава да бъдеш ЖЕНА: истинска, непоколебима, смела, съзидателна, badass откъдето и да я погледнеш.”

Страница на програмата: https://solidarityworks.eu/gergina-program/

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay