Болница, луксозен хотел или уютен дом

Не болница, а дом за нов живот

Тризнаците - гордост на д-р Явор Владимиров, д-р Десислава Тачева и лекарския екип
Тризнаците - гордост на д-р Явор Владимиров, д-р Десислава Тачева и лекарския екип

Седем етажно здание, което по-скоро прилича на уютен хотел, а не на болнично заведение – това е първото впечатление, което създава най-новата ин витро болница "София".

 

Съвсем спокойно можете да я объркате със сграда-близнак на Парк Хотел Витоша, до който е почти долепена. Прекрачили прага, имате усещането, че се намирате не на партера на болнично заведение, а във фоайето на хотел или в антрето на дом, обзаведен с много вкус и внимание към детайлите.

 

Аквариум с риби, арт лампи, нестандартен стенен часовник, удобни столчета, орхидеи и икебани са част от приятните изненади, които очакват пациентите на самия вход. Интериорът е решен в лилаво, зелено и  жълто. Разноцветно табло дава информация за кабинетите, а всеки етаж е със свой собствен "почерк".

 

"Мъжкото" и "женското" отделение са на различни етажи. Кандидат-татковците намират уединение на -1, а за бъдещите майки се грижат на по-горе.

 

Стаите в стационара са двойки и съвсем се доближават до хотелски – с мини бар, плазма и самостоятелна баня, в която има дори биде. Пациентките се наблюдават от т.нар. "сестрински пост" – пред всяка стая има лампа, която известява при нужда.

 

Достъпът до етажите е ограничен с карти, което също е новост за болниците в България подчертават д-р Явор Владимиров, ръководител на болницата, и д-р Десислава Тачева, специалист-ембриолог и ръководител на лабораторията по ин витро оплождане.

 

"Ин витрото е стресираща процедура, затова се стараем максимално да предразположим пациентите. Да не се чувстват като в болница, а у дома" продължават още гордите "родители" на стотици бебета, чиито малки личица греят от снимки по стените.

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay