Чистене?! Какво предпочитат повечето хора пред него

Чистене?! Какво предпочитат повечето хора пред него

Животът ни е разхвърлян. И дойде ли пролетта, много от нас знаят, че идва времето за чистене – метем, измиваме, търкаме всички по пътя си към един по-свеж дом. И знаем, че изобщо не е лесно. Според ново проучване, проведено от екипа на Consumer Insights от Living Spaces, особено интересно е това, което хората предпочитат да правят, отколкото да почистват.

Звукът на зъболекарската машинка кара ли ви да се свивате от болка? Според проучването, проведено сред 464 души, 35 процента от анкетираните биха избрали посещение при зъболекар за почистване на зъбите, вместо да участват в пролетно почистване. 27 процента казват, че биха предпочели да вървят сутрин един километър, а 26 процента заявяват, че предпочитат да се откажат за алкохола за месец. 15 процента казват, че са готови да се откажат от кафето за 30 дни, ако това означава, че не трябва да чистят.

Добрата част от почистването на дома ви, освен чувството, че сте постигнали нещо и сте в състояние да се насладите на скромното си жилище, е да можете да направите нещо с някои от неща, с които се разделяте. 85 процента от анкетираните казват, че планират да дарят повечето от предметите, от които се отърват. Винаги е чудесно, когато някой намери употреба в нещо, което вече не искате.

Що се отнася до това кой е отговорен за купчините боклуци и безпорядък, които се случват ежедневието, 36 процента от анкетираните казват, че техните деца са създателите на хаоса в семейството. 23 процента от анкетираните са готови да заявят себе си като причина за бъркотията което тези от нас, които живеят сами, напълно разбират. 23 процента избират половинката си, докато 12 процента заявяват, че именно техните космати приятели причиняват бъркотии у дома. Само 6 процента намират причината в приятели и гости.

И така, какво ни пречи да се справим със задълженията около пролетно почистване? 28 процента от анкетираните казват, че това просто отнема много време. 26 процента споделят, че мотивацията за по-чиста къща през пролетта при тях липсва, докато 25 процента казват, че чистият дом просто не остава чист за дълго време, така че няма смисъл. Добавете желанието да избягвате физически усилия и имате достатъчно мотивация да останете полегнали на дивана.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay