Трикове за дълъг и щастлив брак

Трикове за дълъг и щастлив брак

Без значение дали имате сключен брак или просто живеете заедно с половинката си, съвместният живот не е лесна работа. Преместването заедно може или да заздрави една връзка или да я унищожи. Когато прекарвате толкова много време с някого, всичко излиза наяве- и доброто, и лошото, и грозното. Въпреки че не е лесна работа, има няколко трика, които могат да помогнат да имате щастлива и здрава връзка. 

1. Съставяйте си графици 

От създаването на списък на нещата, които трябва да се правят, до обсъждането на графиците за сън и личните граници, двойките трябва да правят компромиси и да определят насоки за съвместен живот.

Според едно проучване лошите навици в банята също могат да причинят раздяла. Така че съгласуването на правилата за тоалетната е важно, ако не искате връзката да приключи. Кой ще използва банята първи сутрин? Трябва ли тоалетната седалка да е нагоре или надолу? и т.н.

Трикове за дълъг и щастлив брак

2. Разделяйте си домакинската работа

Едно проучване отбелязва, че 56% от женените смятат, че споделянето на домакинската работа е много важно за успешния брак. Това се отнася и за двойките, живеещи заедно.

Партньорите могат да създадат своя собствена система за разпределяне на задачите, в зависимост от техните способности и графици. Те могат също така да вършат някои домакински работи заедно. 

3. Говорете за пари

Подобно на домакинските задължения, битовите разходи трябва да се считат за споделена отговорност. Двойките трябва да обсъдят как планират да разделят сметките, в зависимост от индивидуалните им заплати. Разговорите за пари също трябва да включват непогасени дългове и финансови цели.

Партньорите винаги трябва да бъдат честни по отношение на парите, за да избегнат проблемите с доверието. 

4. Научете се как да се справяте с досадните навици на другия

Когато двойките започнат да живеят заедно, тогава те забелязват всякакви странности и навици, които ги изнервят. 

Един от начините двойките да не се побъркват е да намерят начини да се справят с тези досадни навици. 

5. Създайте си свой собствен специален ритуал

Тези споделени моменти могат да бъдат толкова прости, колкото да тренирате заедно, да се излежавате на дивана, докато гледате филм и други. Тези ритуали носят много положителни емоции и ще ви се отразят много добре. 

6. Отделяйте време за себе си

Колкото и да се обичате, и вие и вашият партньор имате нужда от време за себе си. Може да бъде време за хобитата ви или просто да постоите сами. 

Трикове за дълъг и щастлив брак

7. Определете основни правила, относно гостите

Двойките имат различни нива на комфорт, когато става въпрос за семейството и приятелите на партньора си, така че е важно да се определят основни правила за гостите. Трябва да се договорите кой може да идва, кога е идеалното време и колко дълго могат да останат.

8. Стремете се да разрешавате проблемите си бързо и никога не си лягайте скарани 

Каквито и спорове да имате, изяснявайте нещата навреме, говорете и опитайте никога да не си лягате скарани.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay