Твърде много почивка може да бъде опасна за бебето ви

Твърде много почивка може да бъде опасна за бебето ви

Бременните жени често страдат от безсънни нощи и добрият нощен сън се счита за привилегия. Спането от поне седем до осем часа е важно за здравето на майката и бебето. Липсата на сън при майката може да доведе до проблеми с бебето. Въпреки това, прекалената почивка също може да има неблагоприятно въздействие върху здравето на детето. Да, добре сте прочели, спането повече от девет часа може да представлява риск за здравето на вашето бебе.

Какво може да доведе до недоспиване по време на бременност? Физическият дискомфорт поради нарастващия корем и безпокойството може да доведат до нарушен сън при бременните жени, което може да увеличи общите часове на сън. Някои други често срещани причини за недоспиване могат да включват:

Флуктуиращ хормон

Флуктуиращите хормони могат да предизвикат безсъния. Повишаването на нивата на прогестерона и спада на нивата на кръвната захар и кръвното налягане може да доведе до умора и да ги накара да искат да спят повече.

Гастроезофагеална рефлуксна болест

По време на бременност допълнителният натиск върху стомаха може да доведе до проблеми с киселините. Често срещан проблем е при жените, които имат разхлабен мускулен пръстен в долната част на хранопровода, който се отваря, за да пусне храна в стомаха. Това позволява на храните и течността да се връщат в гърлото, което води до киселинен рефлукс, особено когато лежите. Това нарушава съня.

Сънна апнея

Сънната апнея е сериозно нарушение на съня, при което дишането спира и започва многократно. Ако жената хърка и се чувства уморена дори след пълноценен нощен сън, тя може да има сънна апнея. Трябва незабавно да се консултирате с лекар, тъй като проучванията са установили, че хормоналните промени по време на бременност могат да доведат до сънна апнея.

Синдром на неспокойните крака

Много бременни жени изпитват нарушения в съня поради постоянното желание да движат краката си. Причинява се от повишаване нивата на естроген или липса на фолиева киселина и желязо.

Често уриниране

Много жени не могат да спят спокойно през първия и третия триместър поради желанието за често уриниране. Това се случва, защото нарастващият корем оказва допълнителен натиск върху пикочния мехур.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay