Какво всъщност значи сексът за жените

Какво всъщност значи сексът за жените

Сред хората е широко разпространено разбирането, че сексът е различен както за мъжете, така и за жените. Няколко проучвания показват, че половите влечения при мъжете са не само по-силни от женските, но и много по-ясно изразени. От друга страна, женското либидо също може да се похвали със сила. Освен това, как жените възприемат секса, също е силно повлияно от социалните и културни фактори. За да изчистим въпроса, ето какво всъщност означава сексът за жените.

Сексът започва в съзнанието на жените

За жените сексът е по-скоро психологически, отколкото физически акт. В смисъл, че тук я вълнува фантазирането, спомнянето и представянето на секс. Хормоните в телата на двата пола бушуват различно, затова мъжете желаят секса повече физически.

За тях сексът се свързва с това да бъдат желани

Според известния канадски сексолог и клиничен психолог Мередит Чивърс "желанието е оргазмът" за жените. Дори когато жената види красив мъж, реакцията й е по-скоро дали той я намира привлекателна, отколкото обратното. Знанието, че партньорът й я желае, е това, което запалва мислите за секс в мозъка на жената.

Сексът е аспект на любовта според жените

За жените сексът не е пълна любов, а част от цялото. Излизането, разговорите, управлението на дома и семейството с партньора им, чувството на признателност, привързаност и секс - всичко това включва любов. Сексът не е единственият определящ фактор за любовта.

Удоволствието изисква постоянство

Преживяването на редовни оргазми не е толкова лесно за жените, колкото за мъжете. Понякога може да отнеме почти 45 минути, докато много жени стигнат до върха на възбудата. Така че, докато мъжете обичат разнообразието, жените могат да предпочетат изпитана рутина, защото има повече гаранция, че могат да стигнат лесно и сигурно до края.

Сексът е романтична инвестиция за жени

Романтичната инвестиция е свързана с уязвимост. Когато жената се постави в позиция, в която може да бъде наранена от партньора си (както емоционално, така и физически), тя показва, че дава всичко за връзката ви. Тя се отдава на половинката си и оставя себе си на страна. Именно когато двама души се сблъскат с такова ниво на интимност, се създават най-дълбоките връзки.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay