Какво не трябва да правите след развод

Какво не трябва да правите след развод

Разводът може да бъде объркващо и досадно преживяване, независимо дали е по взаимно съгласие или не. Прекратяването на брак може да доведе до много въпроси и съмнения относно любовта, връзките и други моменти, за които нямате незабавни отговори. 

Освен това е трудно да се справите с всичко след развода, но канализирането на вашето поведение и стремежът към някаква перспектива може да ви помогне с болката. Не забравяйте, че това не е краят на живота и вие имате силата да продължите напред. Ето няколко неща, които трябва да избягвате, докато преминавате през фазата след развода.

Отдаването на импулсивно поведения

Ако смятате, че правенето на татуировка или пиърсинг на пъпа ще ви зарадва, имаме лоши новини. Избягвайте да пазарувате от стрес, тъй като ще се окажете тъжни в новата си рокля. Мисленето, преди да направите каквото и да е, е препоръчително за всяка ситуация, особено след като сте се развели наскоро.

Тъгата да се превърне във ваш приятел

Е, имате истински приятели и семейство, с които да споделите мислите си. Ако почувствате необходимост да потърсите професионална помощ, тогава без никакво замисляне се спрете на нея. Не говоренето за чувствата ви само ще ви накара да потънете повече в ямата на тъгата. Правете каквото ви кара да се чувствате добре - отидете на почивка, вземете няколко дни почивка от работа или изплачете сърцето си.

Свръх споделянето в социалните мрежи

Колкото и да мислите, че себеизразяването в социалните медии ще ви накара да се чувствате по-добре, това няма да стане. Ако се изкушите да споделяте постове за края на брака си в социалните мрежи, спрете веднага. Споделянето на подробности за личния ви живот с хора в социалните мрежи ще доведе само до клюки.

Да пропускате времето за себе си

Вие сте единственият човек, който ще ви подкрепя винаги. Влизането в един омагьосан кръг на пиянски вечери, няма да ви накара да продължите напред. Фокусирането върху себе си ще ви помогне повече. Отидете във фитнеса, отидете на самостоятелно пътуване, научете ново умение, правете каквото ви прави щастливи.

Прекъсването на връзки с общи приятели

Избягването на събития, където ще срещнете общи приятели на бившия ви съпруг, няма да ви помогне да забравите по-бързо. Обвиняването на себе си или вече бившия ви съпруг за настоящето само ще ви огорчи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay