Защо мъжете изневеряват, докато жените им са бременни?

Защо мъжете изневеряват, докато жените им са бременни?

Поредният случай на изневяра в света на шоубизнеса показа разтърси света отново. Тoзи път говорим за известния изпълнител Адам Ливайн, за когото стана ясно, че е изневерил на жена си Беати Принслу с модел от Instagram. Специфичното в тази ситуация е, че не просто е поддържал афера с друга жена, но го е направил, докато съпругата му е била бременна.

Тази ситуация ни напомня на скорошната изневяра на Тристан Томпсън, докато чакаше дете от Клои Кардашян, макар и от сурогатна майка. Оказва се, че това не са единични случаи. Изневярата по време на бременност, от страна на мъжа, е по-често срещана, отколкото можете да си представите. Това се случва, както на знаменитости, така и на обикновените семейства.

Защо мъжете изневеряват, докато жените им са бременни?instagram.com/khloekardashian

Бременността може да доведе до по-голяма интимност, но също така може да предизвика доста неприятни промени в една връзка. Трудно е да се прецени защо мъжете го правят, тъй като тази тема все още се счита за табу.

Може би е изненадващо, но посягането към друга жена не е непременно свързано със самата нужда от секс. Специалисти твърдят, че изневярата може да произтича от емоционална нужда, като желание на мъжа да бъде обгрижван или просто да се почувства важен или специален. Като се имат предвид всички промени, които настъпват по време на бременност, такива нужди често остават незадоволени. В този период жените са по-склонни да отказват секс и по медицински причини. Много мъже се страхуват, че ситуацията ще се влоши още повече след раждането на бебето.

Въпреки че изневярата по време на бременност може да е по-често срещана, отколкото си мислим, не е задължително да търсите признаци на изневяра.

Специалистите съветват бъдещите майки да имат предвид предизвикателствата във връзката, които бременността може да създаде. Много е важно жените да знаят, че това е критичен момент и да бъдат бдителни за необясними отсъствия на мъжа, странни телефонни обаждания, прекарване на повече време "на работа", по-малък интерес към секса и по-голямо внимание върху външния му вид.

Трябва да сте наясно, че хормоните влияят на вашите мисли и емоции. Вместо да правите прибързани заключения сами, посъветвайте се с доверен човек извън семейството. Ако определено поведение изглежда подозрително, задавайте въпроси, вместо да обвинявате, когато засягате темата.

Защо мъжете изневеряват, докато жените им са бременни?

Въпреки предизвикателствата, които бременността носи в една връзка, изневярата не е неизбежна. Едно нещо, което можете да направите, е да седнете с партньора си възможно най-рано по време на бременността, за да обсъдите плановете ви, ако сексуалният ви интерес спадне. Все пак сексът не се ограничава само с проникване, така че можете да разгледате различни варианти.

Насърчете го, като му кажете, че ще бъде страхотен баща. И го накарайте да участва в бременността, като се фокусирате върху неговите добри страни и умения. Вероятно няма да му се иска да обсъжда цветовете на детската стая, той може да сглоби детско креватче. Колкото и да е трудно, активното предотвратяване или справяне с проблема може да укрепи връзката.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay