Защо не трябва да се впечатлявате от неодобрението на хората?

Няма нищо лошо в това!

Защо не трябва да се впечатлявате от неодобрението на хората?

Всички хора са различни, всеки има своето мнение и отношение към нещата от живота. Ако всички се харесваха, щеше да бъде твърде скучно. Истината се ражда в спора, а спор няма да има, ако ги няма и различията между хората. Те са хубаво нещо и не бива да се чувствате зле, когато някой не ви харесва заради една или друга ваша черта. Друг пък ви харесва именно заради нея.

В тази статия ви предлагаме предимствата от осъзнаването на факта, че не може да сте харесвани от всеки. Оказва се, че е добър знак, когато има хора, които не ви харесват и не са съгласни с вас. Ето как ви помага този факт:

1. Помага ви да бъдете верни на себе си
Най-голямото престъпление, което можете да извършите спрямо себе си, е да се променяте заради някой друг. Не трябва да правите такова нещо само за да се харесате на някого и въпросният човек да бъде доволен. Изтощително е, а да не споменаваме колко е излишно и безсмислено. По този начин никой няма да опознае истинското ви Аз и ще се чувствате изключително зле.

Защо не трябва да се впечатлявате от неодобрението на хората?

2. Дава ви силата да казвате "Не”
Всички хора са добри по душа, дори добротата да е скрита някъде дълбоко. Но все пак в човешката природа е заложено да тестваме границите на другия. Когато сте готови да рискувате да не ви харесат, вие ще бъдете в състояние да кажете "Не”, когато си мислите, че трябва да кажете "Да”. Вашите отговори оформят бъдещето ви и трябва да ги подбирате разумно.

3. Няма да се страхувате от чувствата си
Чувството да бъдете напълно себе си, без преструвки, е страхотно. Не бива да прекалявате с емоциите и да стигате до крайности, но трябва да умеете да показвате чувствата си и да си признавате, когато изпитвате страх, гняв или радост. За вас няма да има значение какво ще си помислят хората.

4. Откровеността ви може да помогне и на други хора
Никога не знаете кога може да вдъхновите някой друг със своето поведение. Бъдете откровени и мотивирайте хората да дават най-доброто от себе си. Никога не знаете кога ще промените нечий живот.

Защо не трябва да се впечатлявате от неодобрението на хората?

5. Помага ви да изказвате мислите си свободно
Едно от най-милите неща, които можете да направите за някой друг, е да го изслушате, без да го съдите. Вие заслужавате същата добрина, но невинаги ще я получавате. Хората ще формират мнението си според това, което казвате, и често ще ви съдят. Говорете така или иначе. Говорете без страх и казвайте това, което мислите.

6. Подготвя ви за по-големите успехи
Не се плашете да бъдете по-остри, това се налага понякога. Доказано е, че острите коментари привличат внимание - негативно, но и позитивно. Бъдете готови да не ви харесат заради някое ваше изказване, но очаквайте да ви обърнат внимание и да ви видят като човек със собствено мнение и отличителни качества.

7. Учи ви да бъдете мили и състрадателни, без да очаквате нещо в замяна
Не е трудно да сте мили с хора, които се отнасят към вас с уважение и доброта. По-ценно за вашето развитие като личност е, когато започнете да правите това, което е редно, защото така трябва, а не защото ще получите нещо в замяна - било то добро отношение или някаква облага.

Защо не трябва да се впечатлявате от неодобрението на хората?

8. Може да вдъхновите хората около вас
Можете да се превърнете в пример за близките си и те да се обръщат към вас като към достоен за подражание човек. Когато сте открити и давате обективното си мнение, другите ще ви ценят и ще се опитват да следват вашия пример.

9. Започвате да използвате времето си по-разумно
В старанието си да се харесате на всички, губите много от времето си. Трябва да се научите да го цените и да обръщате повече внимание на себе си. Вечните притеснения относно това какво мисли някой за вас, няма да доведат до нищо добро и градивно. Уважавайте времето, с което разполагате.

10. Усмихнете се въпреки всичко
Може да използвате енергията си, за да размишлявате над всички неща, които не са наред в живота ви. Или пък може да се облегнете назад, да помислите за хубавите неща и да се усмихнете. Животът ни кара да баласираме постоянно между доброто и лошото. Недейте да се предавате на негативните емоции.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay