Ако събуждането сутрин е най-лошата част от деня ви, опитайте този трик

Ако събуждането сутрин е най-лошата част от деня ви, опитайте този трик

В един перфектен свят щяхме да се събуждаме всяка сутрин по едно и също време, без да се нуждаем от аларма. Щяхме да се чувстваме свежи, отпочинали и готови да започнем деня, без да имаме желанието да се върнем в леглото и да се завием през глава. Така ли започва вашия ден? Да, нашият също не започва по този прекрасен начин. 

За повечето хора събуждането през делничните дни изобщо не е забавно. Ситуацията при повечето хора е следната: звънят около 10 аларми, изключваме ги, алармите продължават да звънят, а ние нямаме желание да сме живи в този момент. Събуждането не би трябвало да е толкова неприятен момент, но какво можете да направите, за да го направите по-лесно? 

Ще ви представим едно решение от д-р Рафаел Пелайо, професор по психиатрия и поведенчески науки в Станфордския център за научни изследвания и медицина на съня. И за щастие това е прост трик, който можете да използвате още утре сутрин. 

Каква е тайната? Просто е. Трябва да имате причина да станете от леглото сутрин. Нещо, което да очаквате с нетърпение. Цялата тази работа е доста по-лесно, ако харесвате това, което правите- работата си, ученето или нещото, с което се занимавате. И дори да харесвате това, което правите, не винаги е достатъчна мотивация, просто защото работата не е на първо място в ума ни сутрин. 

За да проработи този трик е добре да започнете с нещо малко. Като мотивация можете да използвате миенето на зъбите, закуската, кафето или дори гледане на смешно видео в интернет. 

Правенето на нещо наистина приятно ще ви помогне да се чувствате по-будни физически, а и ще започнете деня си положително настроени. Ако единственият начин да станете от леглото е да заплашвате себе си с мисли като "Ще закъснееш за работа", денят ви започва с негативни мисли и това се отразява на целия ви ден. 

Просто си мислете за нещо хубаво сутрин, правете нещо приятно веднага щом станете и не след дълго ще започнете да свързвате сутрините с това приятно нещо и ставането ще се окаже по-лесно, отколкото си мислите. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay