Как цикълът ми се промени, когато станах веган

Към по-добро

Как цикълът ми се промени, когато станах веган

Това е една лична история на Джина. Ето какво разказва тя за връзката между цикъла и веганския режим. 

Винаги съм имала тежки менструации, придружени с много кръв, спазми, болки в корема, треперене на краката. И това беше не само през първите 2 дни, а през всичките 7. 7 мъчителни дни, които се молех да сършат по-бързо. Имах и интензивни промени в настроението и бях нетърпима в тези дни.

В един момент се случи така, че започнах да хапвам много по-малко месо, постепенно спрях и млечните и яйцата, докато станах веган. 

Оказа се, че това повлия доста благоприятно на мен самата и на цикъла ми. С учудване установих, че яденето на растителна храна ми помогна да имам много по-малко болки, спазмите намаляха, настроенията ми се нормализираха. 

Една от причините, поради които растителната храна облекчава симптомите по време на менструация, се държи на нейните противовъзплаителни ефекти. 

Ние като че ли не осъзнаваме, че природата ни е дала толкова много и всички изкуствени добавки и изкуствени храни, които ядем, само влошават начина, по който се чувстваме. 

Не казваме да ставате вегани, но поне в дните около вашия период можете да ограничите месото и млечните продукти. Със сигурност ще почувствате облекчение!

А, шоколадът е позволен! Но е добре да ядете натурален!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 4
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay