Как да представите новата си половинка на детето

Как да представите новата си половинка на детето

Имате нов специален човек в живота си и наближава времето, в което ще трябва да го запознаете с детето си. Страхотно! Но ето няколко неща, които трябва да вземете предвид, когато предприемате важната стъпка.

Когато сте самотен родител, е много лесно да се притесните как детето ще приеме новината. Ще се радва ли на компанията на новия ви партньор, докато вечеряте? Или ще се свива в ъгъла всеки път щом го види?

Трудно е да предвидите как ще реагира то, независимо от възрастта му, особено ако види за пръв път човека, с когото вие сте в интимни отношения. Само защото на вас този човек ви харесва, не значи, че ще допадне и на детето ви. Добрата новина е, че децата се привързват доста по-бързо от възрастните и по-лесно приемат новия си живот. Но им отнема повече време, за да развият по-дълбока връзка.

Затова първата среща е от изключителна важност. Експерти препоръчват да сте подготвени преди първото "здрасти", по време и след него. Първо се уверете, че с новия ви партньор имате сериозни намерения един към друг, тъй като множеството влизащи и излизащи хора от живота на детето може да е наистина объркващо за него. Децата се учат от това, което родителите правят, не от това, което казват.

От друга страна, запознанството не трябва да се случи и прекалено късно. Не искате да накарате детето си да се чувства като аутсайдер, на когото не споделяте нищо. След като разберете, че новият ви партньор ще играе роля в живота ви, трябва да ги запознаете, независимо дали по-късно ще сключите брак или не.

Подгответе детето за срещата. Правете намеци, казвайте фрази, като "надявам се да открия любовта отново", "родителите стават самотни и трябва отново да намерят своя специален човек". Трябва да се уверите, че фокусирате вниманието на детето към вашата нужда, защото то не знае дали му е необходим доведен баща или мащеха.

Уговарянето на първата среща е важно, но няма нужда от фойерверки. Добър вариант е да ги запознаете на място, което е познато на детето и то може да продължи да се забавлява след срещата. Избягвайте специалните поводи, като рожден ден, празник, училищно тържество, за да не отнемете вниманието от важното за детето събитие. Същото важи и за моментите, в които детето е болно или има проблеми в училище.

Позволете всичко да се случва естествено. Не прибързвайте. Не притискайте детето да създаде връзка с новия ви партньор и това включва да не го заставяте при първата среща да си стиснат ръцете, да се целунат или прегърнат.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay