10 причини да оставате сами вкъщи по-често

Вижте няколко идеи как може да се порадвате на личното си пространство

10 причини да оставате сами вкъщи по-често

Като малки сигурно ви е било страх да останете сами вкъщи. Вероятно обаче в настоящето тези моменти на усамотяване са сред любимите ви. Независимо с кого делите дома си - с приятели, със своя любим или с цялото си семейство - миговете, в които оставате сами, са безценни.

Именно през това време човек прави всички онези неща, които не би вършил в компанията на други хора. Е, освен ако не е наистина много близък с тях!

Вижте как да оползотворите възможно най-добре въпросните вълшебни часове:

Разхождайте се голи
Удоволствието, което ще изпитате, ако скитате из дома си без дрехи, е несравнимо. Дано само съседите не са твърде любопитни!

Увеличете музиката докрай
Кажете "Сбогом!” на тишината като усилите звука максимално. Пуснете някоя от любимите си песни толкова силно, че да не чувате нищо друго. След това…

Останете без дъх от танци
Скачайте, размахвайте наляво и надясно своите крайници и изобщо оставете тялото си да се подчини изцяло на ритъма. И хич да не ви пука как изглеждате отстрани - нали няма кой да ви гледа!

Пейте с цяло гърло
Това е следващата стъпка към оптималната антистрес терапия - трябва не просто да пеете, а дадете всичко от себе си! Пригласяйте на вече пуснатата песен или реализирайте собствено изпълнение.

Дремнете
След тези толкова изтощителни действия, не ви остава нищо друго, освен да дремнете. Спрете звука на телефона си и се потопете в Страната на следобедните сънища. Смешно е как в детската градина всички сме се цупили, когато дойде време за сън през деня. А това е едно от любимите занимания на възрастните - може би защото е почти невъзможно да намерят време за него.

Правете... нищо
Това начинание не е лесно - трябва да умеете да стоите на едно място дълго време, и то без да вършите нищо. Безцелното взиране в една точка може да действа доста отпускащо!

Отдайте се на разкрасяване
Обикновено, когато има някой друг вкъщи, не можете да посветите 30 минути само на себе си. Възползвайте се от времето, в което няма никой друг наоколо, за да си направите маска за лице или пък да си вземете ароматна вана.

Сгответе си нещо любимо
Вероятно, ако живеете с някого, винаги съобразявате менюто с вкусовете и на двама ви. Затова заслужавате да си сготвите нещо много, много вкусно - единствено и само за вас.

Обадете се на приятелка и говорете дъъълго
Когато сте сами, няма кой да ви се разсърди, че клюкарите вече над половин час с най-близката си приятелка. Обсъдете всички пикантни подробности от своя живот, а и от ежедневието на своите общи познати. Или пък се върнете назад в миналото и се посмейте на отдавна забравени ситуации.

Говорете си сами
Ако приятелките ви не вдигат, защото са заети с важни начинания, излейте душата си пред себе си. Не е зле понякога човек да общува с някого, който е на същото интелектуално ниво! Дано по-срамежливите имат домашен любимец, с когото да поговорят, ако последният съвет им се струва твърде налудничав. В противен случай ще им се наложи просто да прескочат това иначе така приятно занимание!

За още любопитни материали станете част от Jenite.bg във Facebook!

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 10.07.2014|19:44
И аз обичах да пея,сега не ми се е случвало от отдавна,все не ми остава време.
5
Не е посочен 10.07.2014|19:43
И аз,това ми е любимото занимание :)
4
Не е посочен 10.07.2014|19:42
Супер,наистина е много полезно да се правят тези неща!Мислих,че съм луда,но явно има и други като мен :)))))))))
3
Не е посочен 10.07.2014|18:55
И аз много обичам , но пък и понякога ми писва
2
Не е посочен 10.07.2014|18:55
Като малка обожавах да пея пред огледалото
1
Не е посочен 10.07.2014|18:27
Много обичам да съм сама вкъщи :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay