4 техники, които ще ви помогнат да бъдете по-мотивирани

Мотивацията е постижима!

4 техники, които ще ви помогнат да бъдете по-мотивирани

Случвало ли ви се е да нямате стимул и желание за каквото и да било? Най-вероятно отговорът е да. На всеки се случва да влезе в определена рутина или пък да попадне в дупката, наречена "липса на мотивация”. Това е често срещано състояние, което може да се дължи на редица фактори.

Понякога липсата на мотивация и мързелът могат да ви изиграят много лоша шега. Имаме един живот и не бива да пропиляваме възможностите, които той ни предлага, защото не можем да открием подходящ стимул.

Днес ще ви представим няколко хитри трика, с които успешно ще се мотивирате сами. Изпробвайте ги и ще завършите всяка задача, която сте отлагали досега.

1. Бъдете позитивни
Звучи доста банално, но е доказано, че губим мотивация, когато сме в лошо настроение и имаме негативен поглед над нещата. Опитайте се да измъкнете позитивите от всяка една ситуация и не се вглеждайте само в това, което може да загубите. Всяка монета си има две страни и по-добрата е за предпочитане.

2. Възнаграждавайте се
Бъдете добри към себе си и си давайте малки награди при всяко постижение или свършена задача. Трудили сте се много в работата, но завършихте онзи проект в срок? Поглезете се с някоя нова придобивка или си купете любимата храна. Правете жестове към себе си и ще се почувствате далеч по-мотивирани при всяка следваща стъпка.

4 техники, които ще ви помогнат да бъдете по-мотивирани

3. Обградете се с мотивирани хора
Народът го е казал: "С какъвто се събереш, такъв ставаш.” Ако около вас има амбициозни хора, които преследват целите си и успяват, то и вие няма да се колебаете за дълго, а ще се втурнете да ги настигате. Хубаво е, когато има здравословна конкуренция, с която да "си сверявате часовника" от време на време.

4. Правете си списъци
Какъв по-добър начин за организация и мотивация от добрия стар списък? Записвайте си нещата, които искате да свършите в рамките на деня или седмицата, и така ще имате нагледно средство, което ще ви побутва да изпълните ангажиментите си. Чувството да зачеркнете свършена задача от списъка е несравнимо.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay