6-те най-големи изненади за новите майки

Всяка жена, която е родила детето си наскоро ще каже:“Всичко се промени“

6-те най-големи изненади за новите майки

С помощта на приятелки, които вече са раждали, книги и интернет, ще бъдете подготвени за детето. Или поне така ще мислите. Без значение колко се интересувате и колко книги четете, няма как да сте напълно подготвени и ще има доста изненадващи неща. Ето 6-те най-шокиращи неща за отглеждането на бебе. Да не кажете, че не сме ви предупредили!

  1. Излизането от вкъщи отнема цяла вечност

    6-те най-големи изненади за новите майки

    Ако преди да имате дете, просто сте излизали от вкъщи и сте стигали до съответното място за 10 минути, вече няма да бъде така. Времето за подготовка за излизане се удължава с поне 15-20 минути. Или ще забравите телефона си и ще трябва да се върнете, или ще се наложи да сменяте памперс в последния момент.

  2. Приоритетите ви ще се променят

    6-те най-големи изненади за новите майки

    Вероятно сте си мислели, че ще сте супер балансирана майка-ще тренирате преди работа, поне веднъж в месеца ще излизате с момичетата и ще проверявате и-мейла си, докато бебето спи. В реалността, появата на бебето измества приоритетите. Ще предпочитате и вие да спите следобед, заедно е бебето, вместо да проверявате пощата си или да тренирате.

  3. Килограмите ви може да се покачват, после да намаляват, после пак да се покачват

    6-те най-големи изненади за новите майки

    Ако кърмите детето, има една малка мръсна тайна, която докторите никога не казват. Кърменето има един много голям плюс-всички излишни калории се изгарят. Но когато спрете да кърмите детето, ще трябва да прекарвате цялото си време във фитнеса, ако искате да можете да обличате дрехите си. Така че бъдете подготвени!

  4. Възможно е да нямате цикъл известно време

    6-те най-големи изненади за новите майки

    В зависимост от това колко време кърмите бебето, как тялото ви се е справило с бременността и как се справя с майчинството, цикълът ви може да спре за година или дори повече. А когато се появи пак, може да е съвсем различен.

  5. Точно когато си мислите, че вече сте наясно с всичко, не сте

    6-те най-големи изненади за новите майки

    Повечето майки си мислят, че щом детето им спи спокойно през цялата нощ, това ще бъде така завинаги. Но не е вярно. Навиците на бебето се променят значително с възрастта. Когато децата се учат да пълзят и говорят, това е прекалено натоварващо за малките им мозъчета и телца. Това може да е причина да не могат да заспят нощем, но не се притеснявайте. Тези фази отминават сами и то когато най-малко го очаквате.

  6. Външния вид на бебето ще се промени

    6-те най-големи изненади за новите майки

    Какво стана с русото и синеоко бебе, което донесохте от болницата? Не се изненадвайте ако цвета на косата и очите се промени. Променят се и то няколко пъти. Но само през първата година, разбира се.  

    Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

6 4
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay