7 признака, че вашият партньор ви контролира

7 признака, че вашият партньор ви контролира

Мнозина се опитват да намерят любовта в живота си. В крайна сметка обаче да имаш партньор значи да споделяте отговорности и ежедневни дейности. Това помага страшно много в забързаното ни ежедневие. В много случаи обаче единият партньор може да контролира другия, без той дори да го осъзнава. И това не е добре за връзката в дългосрочен план.

Ето 7 признака, които показват, че вашата половинка ви контролира:

Изолиране от приятели и семейство

Това често е първата стъпка за контролиращия човек. Това включва той да се оплаква от това колко често говорите по телефона с брат си или друг член на семейството, или най-добрия си приятел. Той дори би могъл да се опита да ви настрои срещу всеки, на когото разчитате за подкрепа освен него.

Критикувайки ви дори за дребни неща

Без значение колко малка е критиката, ако тя е част от постоянната динамика във вашата връзка, би било трудно да се почувствате обичани. Не можете да се почувствате равностойни, ако всяко малко нещо, което правите, в очите на партньора ви може да бъде направено по-добре.

Половинката ви отказва да приеме вината си

Никой не обича да признава, че е направил грешка, но хората, които контролират, не са в състояние да признаят вина никога. Дори когато техните действия очевидно са проблем, те ще намерят начин да ви обвинят за това, което се е объркало.

Отправя заплахи

Заплахите не винаги трябва да имат физически характер. Те могат да бъдат и психологически. Човек може да бъде заплашен да загуби дома си, достъп до децата си или финансова подкрепа, ако напусне контролиращ или насилствен партньор. Дори такива заплахи да не са истински, това е начин за контролиране на другия човек.

Използване на вина като инструмент

В много случаи контролиращите хора са опитни манипулатори, които карат емоциите на партньора им да работят в тяхна полза. Ако успеят да накарат половинката си да се чувства виновна, те са успели.

Не зачита нуждите ви

Контролиращата половинка ще ви кара да се чувствате виновни за времето, от което се нуждаете за себе си, за да презаредите. Той ще ви вмени вина, че не го обичате достатъчно и затова страните от него.

Кара ви да се чувствате недостойни за него

Независимо дали като ви карат да се чувствате по-малко привлекателни от тях или непрекъснато сравнявате техните професионални постижения с вашите, контролиращите хора често искат да се чувствате благодарни, че имате връзка с тях. Това ще ви принуди да работите все по-усилено, за да ги зарадвате.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay