8 неща за майчинството, които никой няма да ви каже

8 неща за майчинството, които никой няма да ви каже

Да станеш майка за първи път, заедно с безусловната любов, която изпитваш към бебето си, предизвиква толкова много емоции. Би било доста трудно да се справим с всички тях без помощта на хормоните, които трансформират мозъка ни по определен начин, за да ни помогнат да се справяме с неща като кърменето, например. Това обаче изобщо не е лесна работа и има неща, които могат да ви изненадат. 

Ето няколко неща, свързани с майчинството, за които никой не ви е казал:

1. Кърменето не винаги идва естествено

Въпреки че изглежда, че това е едно от най-естествените неща, много жени не отговарят на собствените си очаквания, когато става дума за кърмене. В действителност можете да имате някои трудни моменти, установявайки целия процес. И липсата на кърма не е единственият проблем, с който може да се сблъскате - има и състояния като мастит, които могат да ви притесняват.

2. Притесненията за външния ви вид остават в миналото

Преди да имате деца, е почти невъзможно да си представите, че ако имате повръщано по дрехите ви няма да ви притеснява толкова много. Когато бебето се появи ще имате толкова много по-важни неща, че последното, за което ще мислите, ще бъде външния ви вид. Но не се притеснявайте - това ще се върне към нормалното щом детето порасне малко. Може би...

3. Постоянно ще се борите да кажете "не", когато другите кажат "да"

Бъдете готови, че харесва ли ви или не, ще бъдете най-строгият човек в живота на вашето дете. Всеки друг, като лели, баби и т.н. ще оставя детето да прави каквото си иска. 

Но е изцяло ваша отговорност да контролирате това, тъй като, както казват специалистите: "Вие правите на децата си ужасно зло, ако излязат в света, мислейки, че той се върти около тях."

4. Околните ще изразяват мнението си буквално за всичко и ще ви дават непоискани съвети

Скоро ще разберете, че нищо няма да ви ядосва повече от това. Всички: майки, братовчеди, снахи, приятели и разбира се просто непознати никога няма да пропуснат шанса да ви дадат съвет. Всичко може да се превърне в повод: начинът, по който обличате детето си, с какво го храните, как сменяте памперса ... Всичко!

Никой всъщност не харесва непоискани съвети, но когато става дума за детето ви е още по-лошо, защото никой не разбира нуждите на детето по-добре от вас. Все пак вие сте го носили 9 месеца! 

5. Ще окажете твърде голям натиск върху себе си

Искате да сте перфектни във всяко малко нещо и ако нещо не върви така гладко, както сте планирали, наистина може да ви накара да се почувствате депресирани. Има обаче добри и лоши дни, така че би било по-добре да не се претоварвате, а вместо това да се наслаждавате на всеки един момент.

6. Бракът ви ще се промени

Понякога ще мразите съпруга си, че е спал толкова дълбоко, докато трябва да се събудите в 4 часа сутринта, за да нахраните детето си.

Напълно ново ниво на отношенията е, когато трябва да отгледате малко човече заедно и това може да направи брака ви много по-силен. Сърцето ви ще се разтапя всеки път, когато го видите да гушка децата...

7. Памперсите понякога може да ви предадат

Изглежда толкова просто в днешно време - просто трябва да сложите памперс на бебето и да не се притеснявате от прането на пелени от плат, като нашите баби преди. Въпреки това може да се изненадате, като разберете, че бихте могли трудно да разберете коя марка памперс ще подхожда най-добре на вашето бебе.

Но дори преди това, бъдете готови да изпитате разочарование, когато облечете бебето с красива дрешка и след 5 минути тя да бъде напишкана. 

8. Вашето бебе никога няма да престане да ви изненадва

Децата могат да бъдат наистина непредсказуеми на всяка възраст. Поведението им никога няма да бъде предсказуемо: един ден няма да ядат и спят и ще плачат, сякаш отново и отново гледат "Титаник", а на следващия ден ще бъдат най-спокойните ангелчета. 

Пораснали, те стават още по-креативни. А въображението им да правят неща, за които никога не бихте се сетили, е нещо, което наистина е безкрайно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay