Единствените храни, които трябва да бъдат ограничени по време на средиземноморската диета

Единствените храни, които трябва да бъдат ограничени по време на средиземноморската диета

Ако сте чули нещо за средиземноморската диета, вероятно знаете, че се разглежда по-скоро като начин на живот, отколкото като диета. Списъкът с храни, на които можете да се наслаждавате, е дълъг, диетата има някои впечатляващи ползи за здравето и все още можете да се отдадете на парче (или две) торта.

Именно заради това средиземноморската диета е толкова успешна и здравословна. Не бива да се лишавате от някои храни, освен ако нямате заболяване. Вместо това, съсредоточете се върху включването на повече пресни, здравословни средиземноморски диетични храни в ежедневните си ястия и се наслаждавайте на други храни в умерени количества. Ето кои са нещата, от които е добре да се лишавате:

1. Пакетирани храни и печива

Средиземноморската диета е здравословна, благодарение на това, че ненаситените мазнини, намиращи се в ядките, семената и зехтинът, играят важна роля в намаляването на риска от сърдечно-съдови заболявания. За съжаление, пакетираните храни и печивата са натоварени с нездравословни наситени и транс-мазнини, както и добавени захари. Фокусирането върху пресни храни помага да се ограничат тези съставки. 

2. Алкохол

Средиземноморската диета насърчава и подкрепя пиенето на червено вино, заради неговите антиоксиданти и ползи за здравето на сърцето, но трябва да се консумира в умерени количества. Както и да се пие алкохол най-много две вечери от седмицата.

3. Червено месо

Една от основните цели на средиземноморската диета е да се включат повече зеленчуци, пълнозърнести храни, здравословни риби и бобови растения. Добре е да замените червеното месо с риба и морски дарове. Разбира се, не е нужно да се отказвате от него напълно, но хапвайте червено месо в умерени количества.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay