Заместете кафето с тези храни

Храните и напитките, които много успешно биха могли да заместят кафето или поне да ви помогнат да се лишите от следобедната си доза кофеин

Заместете кафето с тези храни

Кафето е неизменен ритуал за събуждане и навлизане в динамиката на деня на милиони хора по света. Когато обаче прекалявате с кофеиновата напитка, рискувате да навредите на здравето си и по-конкретно да развиете сърдечни проблеми или такива на нервна почва.

По тази причина британски учени са се впуснали в изследване, което разкрива кои са храните и напитките, които много успешно биха могли да заместят кафето или поне да ви помогнат да се лишите от следобедната си доза кофеин.

Вода
Заместете кафето с тези храни

Ако усетите, че сянката на умората е надвиснала над вас, то изпийте чаша вода. Освен че съживява тялото ви, тя притежава доказан антистрес и противобръчков ефект. За най-добри резултати се придържайте поне към минимума от 2 литра вода на ден.

Шоколад
Какаовите зърна съдържат екстракти, които тонизират и събуждат тялото, а и подобряват енергийния резерв на организма. Разбира се, това не означава да прекалявате с количеството. 20-25 грама черен шоколад дневно са напълно достатъчни. А за максимален ефект може да пробвате с консумация на цели сурови какаови зърна, които може да откриете в био магазините. Правилото отново е по едно на ден.

Ябълки
Една червена ябълка дневно помага на тялото да се събуди, тъй като зарежда с голяма доза витамини и фибри.

Заместете кафето с тези храни
Учените съветват също така да включите в дневното си меню изобилие от сурови и овесени ядки, пилешко месо и риба, както и зелен чай.

Ако тази статия ви е била полезна и интересна, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

22 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 28.10.2013|16:14
Браво на британските учени, и този път доста добре са си свършили работата
3
Не е посочен 28.10.2013|16:12
о, да, тези храни са много по-добри заместители на кафето.
2
Не е посочен 01.07.2013|18:36
Аз пия кафе само сутрин и нямам нужда да му търся заместители.
1
Не е посочен 01.07.2013|10:27
Има хора, които без кафенце трудно мога да се събудят. За щастие аз не съм един от тях и се радвам, че съм независим спрямо кафето.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay