Сезонът на тиквата е тук! Нямате си е представа какво предстои да видите тук!
Започваме с есенен прочит на популярната рецепта за спагети карбонара!
Необходими продукти:
1 ч.ч. пюре от тиква
1/2 ч.ч. прясно настърган пармезан,
3 големи жълтъка
Прясно смлян черен пипер
Сол
Един пакет спагети
6 филийки бекон, нарязани на кубчета
Начин на приготвяне:
В средна купа разбийте заедно тиквата, пармезана и яйчните жълтъци. Добавете малко черен пипер.
Сложете на котлона голяма тенджера с подсолена вода да заври. Добавете спегетите и варете докато станат ал денте, според указанията на опаковката. Запазете около 1 ½ чаши вода от пастата, след което я отцедете.
Междувременно в голям тиган на среден огън запържете бекона, докато стане хрупкав. Извадете го с решетъчна лъжица и го отцедете върху покрита с кухненска хартия чиния. Запазете мазнина от бекона в тигана. Добавете отцедена паста в тигана с мазнината, като разбъркате.
Върнете тигана на слаб огън, за да се затопли мазнината, ако е необходимо, след това отстранете от огъня, преди да добавите тиквената смес. Добавете ¾ чаша от водата на пастата към тиквената смес, за да я разредите, след това я добавете към спагетите и разбъркайте. Добавете допълнително вода пт пастата, докато получите кремообразен сос. Добавете бекона и разбъркайте.
Поръсете с още пармезан и поднесете!
Приятен апетит!
1 | 0 |