Пържени тиквички

Пържени тиквички

Тези леки и хрупкави пържени тиквички е най-добре да се консумират топли, за максимална хрупкавост. Преди да започнете, прочетете нашите съвети за перфектното пържене:

Осоляването на тиквичките е от решаващо значение. Тиквичките са ПЪЛНИ с влага и най-добре е да премахнете колкото е възможно повече от тази влага, преди да ги пържите.  

Поддържайте мазнината гореща. Температурата на мазнината ще падне веднага щом добавите тиквичките. Ако имате термометър, следете внимателно температурата и регулирайте топлината, ако е необходимо. Ако нямате термометър, обърнете внимание на енергичността на мехурчетата - те трябва да са големи и постоянни.

Необходими продукти:

За соса:

1/2 ч. майонеза

4 ч. л. лимонов сок 

2 ч. л. лимонова кора, настъргана

2 скилидки чесън

За пържените тиквички:

2 тиквички

сол

2/3 ч. брашно

2 с. л. царевично нишесте

вода

олио

лимонови резени, за сервиране

Начин на приготвяне:

Направете соса: комбинирайте майонезата, лимоновия сок и кората, както и настъргания чесън в средна купа. Разбъркайте добре. 

Отрежете краищата на тиквичките, след това ги разрежете наполовина по дължина. Нарежете тиквичките на средно дебели филийки. 

Посолете тиквичките и ги оставете тиквичките да престоят около половин час. След това попийте водата с хартиена кърпа. 

Разбийте брашното и царевичното нишесте заедно в голяма купа. Напълнете чаша с вода на стайна температура и застелете голяма чиния с кухненска хартия. 

Напълнете голяма тенджера с растително масло. Загрейте на средно висока температура.

Междувременно потопете всички филийки тиквички в сместа от брашно, за да се покрият. 

Когато олиото се нагрее, запържете тиквичките: потопете за кратко една филийка тиквичка във вода, за да намокрите брашното, като оставите излишната вода да се отцеди. Внимателно добавете към горещото масло, след това повторете с още 3 или 4 филийки, в зависимост от големината на тигана. 

Запържете тиквичките до леко златисто и хрупкаво, около 4 минути. Извадете тиквичките от горещото масло с помощта на щипки и ги прехвърлете в чиния, покрита с хартиена кърпа; подправете леко със сол. Повторете с останалите тиквички.

Сервирайте веднага с резенчета лимон и сос.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay