Домашни пилешки хапки

Пилешките хапки са любима храна и на малки, и на големи. Препичането на галетата във фурната е тайната за получаване на този прекрасен златистокафяв цвят и изключително хрупкава текстура на тези хапки. Другата тайна е подправянето и на самото месо, преди да бъде панирано. 

Ето как бързо и лесно да приготвите вкусни пилешки хапки вкъщи: 

Необходими продукти: 

1 1/4 ч. галета

1 с.л. олио

1/2 ч.л. чесън на прах

1/2 ч.л. лук на прах

1 к.л. черен пипер

1/4 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. сол

спрей за готвене

1/3 ч. брашно

1 яйце

700 грама пилешко месо

чеснов сос или горчичен сос, за сервиране

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 200 градуса. В голяма купа сложете галетата и олиото. Разбъркайте добре и разстелете галетата върху хартия за печене. Запечете за около 5 минути, докато добие златист цвят.

Върнете галетата в купата. Добавете чесъна на прах, лука на прах, черния пипер, червения пипер и 1/2 чаена лъжичка сол. 

Пригответе решетката на фурната и я напръскайте със спрей за готвене. 

Сложете брашното в плитка чиния. 

Разбийте яйцето в друга плитка чиния.

Подправете пилешкото месо с малко сол. Потопете пилешките хапки в брашното, след това в яйцето и накрая ги оваляйте в галетата. 

Наредете пилешките хапки върху решетката.

Печете хапките на 180 градуса около 15 минути.

Сервирайте със сос по желание.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay