Рецепта за вкусна паста с рикота

Разбитата рикота е често срещана съставка за тостове, но се оказва, че е доста добро допълнение и към любимата ни паста. В тази рецепта е съчетана със сушени домати и свеж спанак. 

В една чиния получавате цялото удоволствие от соса Маринара с кремообразността на нещо като сос Алфредо. Ще се влюбите в неустоимия баланс на вкусовете в това ястие.

Ето как да приготвите вкусна паста с рикота:

Необходими продукти:

350 грама паста по избор 

220 грама сушени домати

4 скилидки чесън

1/2 ч.л. червен пипер

700 грама домати

3/4 ч.л. захар

400 грама рикота

1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

2 с.л. зехтин

150 грама спанак

настърган пармезан

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера с вряща подсолена вода сварете пастата. Запазете 1 чаша от водата, в която сте варили пастата.

Междувременно в голям тиган загрейте зехтина и запържете сушените домати, чесъна и червения пипер, като разбърквате често. Добавете доматите, захарта и 1/2 чаена лъжичка сол и оставете да заври. Намалете топлината и оставете да къкри, докато леко се сгъсти, около 15 минути.

Сложете рикотата и лимоновата кора в блендера и разбийте добре. Добавете още малко зехтин и разбийте отново.

Добавете сварената паста, както и малко от запазената вода в тигана. Добавете и спанака. Гответе, докато спанакът спихне. 

Сложете по една лъжица рикота в купичките, добавете от пастата и отгоре сложете още рикота. 

Поръсете с пармезан и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay