Рецепта за пица Калцоне без месо

Рецепта за пица Калцоне без месо
Pexels

Калцоне е вид италианска пица, при която продуктите се поставят върху едната половина от тестото, след което се прикриват с другата половина и се запича във фурна. 

Пицата може да бъде пълнена с различни видове съставки, като моцарела, пармезан, пушено месо, зеленчуци, гъби, риба, морски дарове и други.

Ето как да приготвите класическа пица Калцоне, която обаче не съдържа никакво месо: 

Необходими продукти:

500 грама брашно

1/2 чаша топла вода

1/2 чаша мляко

1 ч.л. суха мая

1 ч.л. захар

1 ч.л. сол

2 с.л. зехтин

200 грама настъргана моцарела

100 грама пресни гъби

100 грама доматена паста 

1 яйце

Начин на приготвяне:

В голяма купа комбинирайте брашното, солта и захарта. Добавете маята и разбъркайте добре.

Направете кладенче в средата на брашното и добавете водата, млякото и зехтина. Месете, докато получите меко и еластично тесто.

Оставете тестото да втаса на топло място за около 1 час.

Разделете тестото на две равни части и разточете всяка част на кръг с диаметър около 25 см.

На единия кръг наредете продуктите. Оставете краищата на кръга празни.

Покрийте с другата част от тестото и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути, докато пицата стане златиста.

Разбийте яйцето и намажете горната част на пицата. Върнете във фурната за още 5 минути, докато яйцето се запече. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay