През зимата най-често хапваме месо. Сосовете са чудесно допълнение към различните месни ястия, а сос Грейви е най-популярната добавка към месото. Той го прави по-сочно и много по-вкусно. Ето как да приготвите сос Грейви:
Необходими продукти:
2-3 ч. пилешки бульон
1/2 глава лук, нарязан
3 скилидки чесън, накълцан
4 с. л. брашно
4 с. л. масло
1 ч. л. градински чай
1 ч. л. розмарин
1 ч. л. мащерка
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото. Запържете нарязания на ситно лук и чесъна.
Добавете брашното, а след това и подправките.
Добавете бульона, като го изиспвате на тънка струйка и бъркате непрестанно.
Оставете сместа да заври.
След това намалете силата на котлона и оставете да къкри, докато се сгъсти.
Ако сосът е твърде гъст, добавете още бульон.
Подправете соса със сол и черен пипер, преди да сервирате.
Почти всички видове месо могат да се гарнират с този сос.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
3 | 0 |