Равиолите са италианска класика, която обичаме често да похапваме. Предлагаме ви интересен вариант с колбас и брюкселско зеле, който със сигурност ще ви впечатли!
Необходими продукти:
Един пакет равиоли със сирене
250 г италианска пуешка наденица
350 г брюкселско зеле
1/2 ч.ч. домашен пилешки бульон
настърган пармезан или сирене Романо
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете равиолите според указанията на опаковката.Междувременно загрейте олио в голям тиган на среден огън. Добавете колбаса и го запържете, като го разбиете с лъжица, докато покафенее. Добавете брюкселското зеле, 1/2 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер и гответе, като бъркате в продължение на 2 минути. Добавете пилешкия бульон и оставете да къкри. Сервирайте върху равиолите и по желание поръсете със сирене.
Приятен апетит!
0 | 0 |