Можете ли да пиете кафе, докато гладувате при периодичното гладуване?

Можете ли да пиете кафе, докато гладувате при периодичното гладуване?

Периодичното гладуване е много популярна техника за отслабване напоследък. Накратко то представлява гладуване през определен период от деня или седмицата. Има няколко разновидности: 5:2, 16:8 и т.н. 

Без значение точно кой вид гладуване сте избрали, има няколко часа от деня или цял ден, в който трябва да гладувате. Това означава да не приемате абсолютно никаква храна, но тук се появява един много важен въпрос. Можете ли поне да пиете кафе през това време?

Добра новина: Можете да пиете кафе сутрин - тъй като кафето няма калории. Важно уточнение: ако кафето е чисто, т.е. без захар, мляко, сметана или каквито и да било добавки. 

Ако не можете да пиете чисто кафе, можете да използвате естествени подсладители като стевия. 

Така че, любителите на кафето могат официално да въздъхнат с облекчение - но има нещо, което трябва да имате предвид: Кафето на празен стомах може да раздразни червата и да влоши симптомите на киселини или синдром на раздразнените черва. Също така кафето на празен стомах може също да засили чувството на нервност и тревога, защото се абсорбира много по-бързо. Но все пак кафето влие различно на всеки. 

Дори и да не пиете кафе, не е необходимо да се придържате само към водата, когато сте в период на гладуване; напитките без калории - като газирана вода и черен чай са позволени. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay