Тази паеля се приготвя за по-малко от час, като по-голямата част от времето отнема печенето. Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
4 с. л. зехтин
2 тиквички
200 грама гъби
1/2 глава лук
3 скилидки чесън
1 ч. л. червен пипер
сол
черен пипер
щипка шафран
1 консерва домати
1 1/2 ч. ориз
1 ч. грах
1 люта чушка
200 грама спанак
3 1/2 ч. бульон
пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете тиквичките и гъбите. Гответе 8-10 минути, до омекване.
В същия тиган добавете още малко зехтин и запържете лука. След това добавете червения пипер, сол, черен пипер, шафрана и гответе около 30 секунди.
Добавете доматите и ориза. След това добавете тиквичките и гъбите, както и спанака, лютата чушка, грах, малко от бульона и малко сол. Оставете да ври около 20 минути. След това прехвърлете във фурната.
Печете още 20 минути. Поръсете с магданоз и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |