Кето свински пържоли с вкусен чеснов сос

Как може нещо толкова кремообразно и вкусно да е кето!? Тези лесни свински пържоли идват в комплект с гъбен сметанов сос, от който ще бъдете впечатлени. 

Сметановият сос помага на свинските пържоли да не изсъхнат и внася разнообразие в тази иначе леко скучна храна.

Приготвянето на тази вкусна вечеря ще ви отнеме не повече от час!

Ето как да приготвите вкусни свински пържоли в чеснов сос:

Необходими продукти:

4 свински пържоли без кост

2 с.л. зехтин

сол и черен пипер

250 грама гъби

3 скилидки чесън

1/2 ч.ч. сметана за готвене

1/2 ч.ч. настърган пармезан

1 ч.л. риган

щипка червен пипер

3 ч. бейби спанак

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете свинските пържоли. Овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете пържолите до златисто и готовност на месото.

Добавете нарязаните гъби в тигана и гответе докато омекнат, около 5 минути. След това добавете чесъна и гответе още 1-2 минути. 

Добавете сметаната, пармезана, ригана и червения пипер. Подправете със сол и черен пипер. Оставете соса да заври и гответе, докато се сгъсти, около 3-4 минути. Добавете спанака и оставете на котлона още 2-3 минути.

Върнете свинските пържоли в тигана и гответе, докато се затоплят, около 5 минути. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay