„Аталанта“ – нов прочит на старогръцките митове от Джани Родари!

„Аталанта“ от Джани Родари излиза за пръв път на български в луксозно илюстровано издание, за да разкаже историята на древногръцките митове и едно смело момиче, което се бори да стане герой.

„Аталанта“ – нов прочит на старогръцките митове от Джани Родари!

По книжарниците вече можете да откриете луксозното илюстровано издание "Аталанта"– неиздаван досега роман от италианския майстор на приказките Джани Родари ("Приказки на пишеща машина""Джелсомино в Страната на лъжците", "Граматика на фантазията", "Приказки колкото усмивка", "Любими коледни истории от Джани Родари", "Фантастичната гондола").

„Аталанта“ – нов прочит на старогръцките митове от Джани Родари!

Историята ни пренася в добре познатия свят на гръцката митология, където Родари ни предлага нов прочит на класическите митове за Херкулес, Тезей, Язон и редица други богове и герои.

Аталанта е необикновено момиче. А това казва много за някой, роден в света на боговете на Древна Елада. Родена в дома на горделивия цар Ясос, Аталанта е оставена на върха на планината на произвола на съдбата от баща си, който искал син вместо дъщеря. Но малкото момиче оживява, отгледано от мечка и под закрилата на самата богиня на лова Артемида!

Когато Аталанта пораства достатъчно, за да може да стреля с лък, Артемида я научава да не пропуска никога целта.И да бяга като вятъра, така че никой никога да не може да я изпревари. От изоставено малко момиче Аталанта се превръща в силна и смела млада жена, която тръгва по света, за да си извоюва място, като се прочуе с невероятните си подвизи.

Не отнема дълго, преди мълвата за приключенията ѝ да се разпростре. От уста на уста се предава, че смелостта, непреклонността и почтеността на младата Аталанта засенчват дори самите Тезей и Язон! А когато тя се среща с прочутите герои, Древна Гърция вече разполага с несъкрушимо трио.

„Аталанта“ – нов прочит на старогръцките митове от Джани Родари!

Но какво означава това за една млада героиня? Възможно ли е да намери единственото, което иска – свой дом и семейство? Та кой може да спечели сърцето на Аталанта, когато самата тя е непобедима?

Но боговете и Съдбата на Елада имат свои планове...

С твърди корици и богатите илюстрации на Дамян Дамянов "Аталанта" е специално издание на непубликувания преди роман. Необятната фантазия на Родари ни сблъсква за пръв път с прекрасния свят на старогръцките митове и легенди в компанията на силна и неустоима героиня, която може да надвие дори самите богове.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay