„Къщата на Ривиерата“ от Наташа Лестър - плячкосаните от нацистите произведения на изкуството във Франция

Новият роман от авторката на „Тайната на Диор“ и „Френският фотограф“ ни пренася от окупиран Париж до слънчевите брегове на южна Франция в една история за смелостта.

„Къщата на Ривиерата“ от Наташа Лестър - плячкосаните от нацистите произведения на изкуството във Франция

"Къщата на Ривиерата" от Наташа Лестър разказва за плячкосаните от нацистите произведения на изкуството във Франция през войната 

Новият роман от авторката на "Тайната на Диор" и "Френският фотограф" ни пренася от окупиран Париж до слънчевите брегове на южна Франция в една история за смелостта.

Бестселъровата авторка на исторически романи Наташа Лестър, станала любимка на българските читатели с "Тайната на Диор" и "Френският фотограф", се завръща у нас с нова незабравима сага, която ни отново ни връща във Франция по време на Втората световна война. 

Базиран върху съдбите на реални личности, романът "Къщата на Ривиерата" преплита две невероятни истории за любов и загуба, а резултатът е смайващ разказ за смелостта и саможертвата, волята за живот и същината на човечността. 

Париж, 1940 г. Нацистите дори и не предполагат, че младата студентка по изкуствата Елиан Дюфор разбира немски. Убедени, че тя просто каталогизира произведенията в музея "Лувър", те не крият особено усърдно факта, че крадат национални съкровища за частните си колекции. И определено нямат представа, че тя внимателно дешифрира записките им и контрабандно предава информация на Съпротивата, поставяйки на карта съдбата и живота си. 

Франция, наши дни. Реми Ланг притежава луксозно имение на френската Ривиера. Наследила го е от родителите, които никога не е срещала, заедно с една  картина, която се оказва част от каталога на Херман Гьоринг с откраднати произведения на изкуството.

Скърбейки за загубата на съпруга и дъщеря си в брутална катастрофа, Реми просто иска да остане сама с бизнеса си за винтидж дрехи и няма намерението да задълбава в тази мистерия. А тя си заслужава да бъде разгадана, защото се простира седем десетилетия назад към една малко позната част от историята на Втората световна война. 

Срещата ѝ с харизматичен фотограф, който се нанася в съседство за лятото, ще накара Реми да преосмисли дали наистина може да се държи далеч от света завинаги. Двамата неволно започват да разплитат тайните от миналото и посланието, закодирано в картината в имението. А заедно с него откриват и историята на Елиан Дюфор – една от многото смели французойки, които са рискували всичко, за да опазят стотици безценни произведения на изкуството от ръцете на нацистите. 

Докато събира парченцата от загадката, витаеща около мистериозната картина, Реми ще открие отговори за семейството си, които е чакала цял живот. Но дали "Къщата на Ривиерата" не крие повече тайни, отколкото тя може да понесе?

Определян като "най-добрата ѝ книга", новият роман на майсторката на историческата проза Наташа Лестър носи всички отличителни белези на нейния стил – от пищните описания на дрехите и модата на миналия век, до автентичната атмосфера и внимателно проучените детайли от окупирания Париж по време на войната. 

"Къщата на Ривиерата" е обяснение в любов към изкуството във всичките му форми. Ярко и вълнуващо напомняне, че смелостта може да има безброй измерения. А понякога най-голямата проява на храброст е да обичаш – въпреки страха и независимо от цената.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay