16 красиви момичета ще участват в конкурса „Мис Национален отбор“

16 красиви момичета ще участват в третото издание на конкурса „Мис Национален отбор“

16 красиви момичета ще участват в конкурса „Мис Национален отбор“

Той ще се проведе на 20 ноември в зала "Булстрад Арена" в Русе. Шоуто е не просто конкурс за красота, а конкурс за кауза, свързана с подкрепа за спорта и популяризирането на България пред чужденците, сподели организаторката Маня Георгиева. В представянето на идеята се включиха настоящата "Мис Национален отбор-волейбол" Ваня Запрянова и претендентката за предстоящия конкурс Радост Стоянова, многократна шампионка по лека атлетика.

Събитието ще протече в пет дефилета, като най-атрактивното ще бъде представянето на претендентките в специално ушити тоалети от студенти по мода в Националната художествена академия. Те ще представят визията на младите творци как трябва да изглежда един национален талисман, като костюмите ще бъдат в духа на българското. Ще има костюми като мартеница, кукер, знака на рода Дуло и др. Останалите дефилета ще бъдат по бански, в официални рокли, във френски стил "Мулен Руж" като намигване към отминалото европейско първенство по футбол и в спортни екипи, където ще има представяне със степ аеробика. Всичко това ще бъде комбинирано с изпълнения на живо на българска музика, като в спектакъла ще участват малката Габриела Йорданова, представила България в Детската Евровизия, Калин Вельов, Нина Николина, Русенска филхармония, известни рапъри. Водещ ще бъде Орлин Павлов.

Ще бъдат избрани три момичета, които ще бъдат талисмани на националните отбори по волейбол, футбол и баскетбол. "Тези момичета ще имат задачата в следващите две години да подкрепят спорта и отборите, които представят. Те ще бъдат говорители и посланици на тези спортове. Ще посрещат гостите от чуждестранните отбори в народна носия, по българска традиция, като идеята е едно красиво момиче да представи българското по един гостоприемен начин пред чужденците", обясни още Маня Георгиева.

За първи път конкурсът ще бъде в Русе, тъй като през 2016 г. градът е избран за Европейски град на спорта за България. Целта е да се насърчи и масовият спорт чрез различни прояви, които ще се правят съвместно с конкурса.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay