Професионални съвети за безупречен сватбен грим в домашни условия

Професионални съвети за безупречен сватбен грим в домашни условия

Много бъдещи булки предпочитат да се оставят в ръцете на професионалист, който да направи сватбения им грим. Но всъщност можем да постигнем красива визия и сами, стига да се доверим на професионални съвети. Марио Дедиванович е гримьор, очаровал безброй булки (включително Ким Кардашиян) за сватбите им и споделя най-добрите си насоки за булчински грим, които дори можете да приложите сами.

С насоките на Дедиванович ще постигнете професионални резултати дори и у дома.

Изберете правилната светлина

При всеки вид грим трябва да се съобразим с това, че той трябва да изглежда добре както на естествена, така и на изкуствена светлина, но и пред камера. Избягвайте прекалено светлата пудра под очите, защото при използване на светкавица тя ще си личи. За да те сигурни, че гримът ви е направен на подходяща светлина можете да заложите на специално огледали, което имитира дневна светлина (подобни се предлагат в интернет).

Заложете на нещо естествено

Сватбата не е моментът да експериментирате и необичайни визии и грим, който е много тренди в момента. Заложете на грим, който най-добре подчертава естествената си красота и сте сигурна, че ще ви подхожда.

Опитът води до перфектни резултати

Дайте си достатъчно време преди сватбата, в което да "репетирате" грим визията, която искате да приложите.

Не прекалявайте

Понякога по-малко е по-добре. Не се чувствайте длъжни да прекалявате с грима, само защото става дума за сватбения ви ден.

Използвайте изкуствени мигли на снопчета, вместо цели

Много булки правят грешката да използват цели мигли, които изглеждат твърде неестествено и са неподходящи за повода. Поставяйки мигли на снопчета ще постигнете по-натурална визия. Но дори не е задължително да използвате изкуствени мигли, ако не ви харесва. Една качествена спирала би била достатъчна.

Инвестирайте в качествени четки и гъбички

Заложете на висок клас аксесоари за нанасяне на грим, които ще ви помогнат да по-лесно до всяка извика на лицето ви и ще ви осигурят професионален завършек на визията.

Не забравяйте врата

Основно правило в нанасянето на фон дьо тена е да го нанесете както на лицето, така и на врата и някои други открити части.

Предвидете снимките

Помолете фотографа или някой от гостите да ви направи няколко снимки с и без светкавица, за да видите предварително как ще изглеждате. Така ще знаете как да се снимате, когато стане време за професионалното заснемане.

Използвайте основа и спрей за фиксиращ спрей

Това са две ключови стъпки, с които гримът ви ще издържи цял ден. Заложете на качествена основа, а при завършване на визията напръскайте лицето си с фискиращ спрей, който запечатва грима за цял ден.

Водоустойчива спирала

Знаете, че подобни събития са съпроводени от много емоции и сълзи. Водоустойчивата спирала тук е задължителна.

Подгответе устните си за големия ден

Не забравяйте да ексфолирате и овлажните устните си преди нанасянето на червило. Продуктите за устни обикновено трябва да се нанасят повторно, но използването на молив за устни под продукта ще помогне за по-дълготраен ефект.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay