Вдъхновяваща история: жена, която сбъдва мечтата си и издава албум на 95

Често чуваме, че възрастта не бива да ни спира да преследваме мечтите си, но действията са по-силни от думите. 

Наистина вдъхновяващо е да видиш как някой сбъдва мечтата си, макар и на преклонна възраст, като например 95 години. 

Анджела Алварес е кубинска певица и текстописец, която, след като оставя настрана мечтата си да стане певица в продължение на десетилетия, най-накрая издава дебютния си албум през 2021 г., когато е на 95-годишна възраст. А преди няколко дни тя спечели награда "Латино Грами" за най-добър нов изпълнител.

Алварес израства, заобиколена от музика. "Когато бях дете, имах две лели, които свиреха на пиано и ме учеха да пея. Когато имаше семейна среща, аз бях артистът.", казва тя пред Billboard. След като завършила училище, тя казала на баща си, че иска да стане професионална певица. Той обаче ѝ забранил да го прави. Смятал, че било хубаво да пее за семейството си, но не и за целия свят. В крайна сметка тя се омъжва и намира щастието в отглеждането на четирите си деца.

Животът на Алварес не бил лесен, но музиката винаги била там, за да ѝ прави компания и да ѝ носи утеха. От момента, в който качила децата си на самолет за САЩ — за да избягат от възхода на комунизма, докато самата тя остава в Куба — до това, че тя напуска страната и се чудела дали някога отново ще види любимата си родина. През всички тези трудности, Анджела намира утеха в музиката. Тя също трябвало да преживее преждевременната смърт на съпруга си и единствената си дъщеря, и двамата от рак.

Тя излива чувствата си в музика и текстове, пишейки вълнуващи мелодии, които пее на семейството си. С течение на времето децата ѝ имат деца и един от внуците ѝ, Карлос Хосе Алварес, израства и става музикален продуцент. Когато разбира, че баба му е написала над 50 песни през целия си живот, той решава, че трябва да се направи нещо. "Тя извади всички тези тетрадки и когато започна да ми свири песните, осъзнах, че е страхотен артист. Не знаех това за нея", казва Карлос Хосе пред CNN. "Знаех, че може да пее, че има невероятен глас, знаех, че има някои песни, но не знаех, че е завършен артист."

Внукът се обадил на баба си и я попитал дали би искала да отиде в студио и да запише нейните песни. "И нейният отговор беше "Карлос, мечтата ми е да напусна този свят, знаейки, че по някакъв начин музиката ми ще продължи да съществува". Това беше началото”, казва Карлос Хосе в интервю. Карлос чакал подходящия момент да го направи, но негов приятел го попитал: "Чакаш я да умре ли?". Тогава Карлос решава, че е време да действа.

Историята на Алварес дори привлякла вниманието на актьора Анди Гарсия, който решил да стане изпълнителен продуцент на Miss Angela, документален филм за тази невероятна жена и процеса на записване на нейния дебютен албум с 15 песни. "Нейната история просто ме взриви. Тя представлява поколение, може би най-великото ни поколение кубинци", казва актьорът.

Мечтата достига нови висоти, когато тя беше номинирана за Латино Грами, в която дели категория с певци на 17 години. На церемонията беше обявено, че има равенство между Алварес и мексиканската певица Силвана Естрада. След като се качи на сцената, за да приеме наградата си, тя произнесе вдъхновяваща реч, която разплака колегите ѝ музиканти. "Искам да посветя тази награда на Бог и на моята любима родина Куба, която никога няма да забравя. И на тези, които не са постигнали мечтата си, въпреки че животът е труден, винаги има изход и с вяра и любов могат да го постигнат. Обещавам ви, никога не е късно.”

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay