Предимства на секса за здравето

Предимства на секса за здравето

Сексът не само е ужасно удоволствие, но носи и много ползи за здравето. Въпреки че много от нас са наясно с основните му предимства като средство за понижаване на нивата на стрес, много малко хора са запознати с други негови предимства. Всъщност ще бъдете изумени да научите за някои от тях! Ето 7 изненадващи ползи за здравето от секса, за които никога не сте знаели.

Подобрява имунната система

Сексът помага в защитата на тялото ви срещу микроби, вируси и други натрапници. Изследователи от Пенсилвания установяват, че студентите, които правят секс веднъж или два пъти седмично, имат по-високи нива на определено антитяло в сравнение със студенти, които правят секс по-рядко.

Подобрява контрола на пикочния мехур при жените

Редовните оргазми включват мускулите на тазовото дъно на жената, като ги укрепват и тонизират. Оргазмите активират същите мускули, които жените използват, когато правят упражнения на Кегел. Наличието на по-силни тазови мускули означава, че има по-малък риск от инциденти и изпускане на урина.

Намалете риска от инфаркт

Сексуалната активност помага да се поддържат нива на хормони като естроген и тестостерон под контрол. Когато тези хормони са в дисбаланс, могат да се развият състояния като сърдечни заболявания и остеопороза. Що се отнася до защитата на здравето на сърцето чрез секс, повече е по-добре!

Оказва влияние върху това как се чувствате по отношение на тялото си

Всъщност не можете да стигнете до върха на удоволствието си, ако се притеснявате, че не изглеждате достатъчно добре. Добрият секс ви помага да се чувствате по-комфортно с тялото си, повишавайки увереността ви.

Подобрява качеството на съня

След оргазъм се отделя хормонът пролактин, който е отговорен за чувството за релаксация и сънливост. Това ви помага да заспите по-бързо след секс, подобрявайки качеството на съня си.

Чувствате силата в себе си

Когато всъщност знаете какво искате по отношение на секса и сте в състояние да се изразявате, това ви прави толкова по-силен човек. Тази способност да бъдете смели изгражда вашата увереност във всяка област от живота ви.

Променя начина ви на живот

Хората са програмирани за социална връзка. Взаимодействието с приятели и семейство повишава цялостното ви здраве и благосъстояние. Тесните връзки с другите, включително партньора ви, ви правят по-щастливи и по-здрави в сравнение с тези, които нямат толкова близки контакти.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay