Безопасен ли е аналният секс?

Нека го кажем направо – аналният секс може да бъде напълно безопасен и всички табута спрямо него трябва да изчезнат.

Безопасен ли е аналният секс?

Аналният секс е често срещан както при хомосексуалните, така и при хетеросексуалните връзки. Така че той е често практикуван, а щом фактите говорят така, то явно хората са намерили приятни и безопасни начини да го правят. Независимо дали се интересувате да го опитате за удоволствие, да разнообразите сексуалния си живот или медицинска причина не ви позволя да правите вагинален секс, ето какво трябва да знаете:

Възможно ли е да се нараните? Със сигурност има риск от разкъсване, особено ако сте нова в аналния секс. Но има прости стъпки, които можете да следвате, за да мине всичко леко – помолете партньора си да не прониква дълбоко, а и използвайте лубрикант, за да минимизирате шансовете за болка.

Имайте предвид, че ако си правите клизма като подготовка преди секса можете да причините възпаление или травма на лигавичната бариера на ректума, увеличавайки риска от нараняване по време на половия акт. Нужно е единствено да посетите тоалетната преди това, не си причинявайте клизма. Не е нужно.

Можете ли да се заразите с инфекция? Да, възможно е. Тъй като по време на секса е възможно да се поизцапате малко, а изпражненията са пълни с бактерии, които могат да причинят вагинална инфекция. Затова веднага след акта се хигиенизирайте добре. Инфекция, свързана с анален секс, е бактериалната вагиноза.

За да предотвратите това, се уверете, че партньорът ви носи презерватив. Ако преминете от анален към вагинален секс, накарайте го да свали презерватива и да си сложи нов. Това ще намали предаването на бактерии. Дори ако сте в сериозна връзка и обикновено не ползвате такъв, започнете да го правите.

Има ли по-сериозни дългосрочни рискове? Сексът без предпазни средства увеличава риска от предаване на ХИВ. Аразиите или малките разкъсвания, получаващи се по време на анален секс, вероятно улесняват предаването на вируса. Друг възможен проблем е фекалната инконтиненция, когато изпражненията изтичат неочаквано, което е свързано с разтягането на вътрешните и външни анални сфинктери. Ако наистина се загрижени, започнете да правите упражнения за затягане на вашия сфинктер.

Не се страхувайте да говорите с вашия лекар, ако забележите, че някаква промяна се случва с тялото ви. Независимо дали е свързана с аналния секс или не.

Има ли признаци, че не трябва да правите анален секс? За да се предпазите от всички проблеми, свързани с аналния секс, следвайте това правило – ако е болезнено, спрете.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay