Домашни маски за борба с побеляването на косата

Няколко вълшебни маски, които ще върнат естествения цвят на косата

Домашни маски за борба с побеляването на косата

На някои хора наистина им отива прошарената коса. Сещате ли се за прекрасния външен вид на Мерил Стрийп във филма "Дяволът носи прада"? Наистина беше ослепителна!

Но ако сте около 30-те години, а и по-малко, и сивите коси започват да стават все повече, то тогава със сигурност белите косъмчета не са знак на щастие.

Добрата новина е, че има начин цветът на естествената ви коса да се върне. Така няма да се наложи ранно боядисване на косата, което да я изтощи много бързо, и ще можете да й се радвате още дълго време.

Известната стилистка Asgar Saboo разкрива няколко тайни, които ще върнат естествения цвят на косата, под формата на маски. А ето ги и тях...

Козметична маска с къна
За да я приготвите, са ви необходими 10-тина листа от растението къна. Смелете ги до кремообразност. Добавете 3 лъжички масло от семки на цариградско грозде. Разбъркайте сместа с малко извара и направете паста. Нанесете я на косата и оставете да изсъхне. След това изплакнете с щадящ шампоан.

Маска с кори от картофи
Необходими са ви 5 обелени картофа. Сложете 2 ч. чаши вода в тенджера, добавете обелките и оставете да заври течността, намалете котлона и оставете за 5 минути. Отстранете съда от котлона и го оставете да изстине напълно. След това отцедете течността и я запазете. Сложете в нея няколко капки масло от сандалово дърво за аромат. Поставете маската в съд с капак и я използвайте я при изплакване, след като вече сте си измили косата.

Маска с черен чай
Сварете 2 лъжици черен чай, без да добавяте нищо друго. Вземете водата, в която е врял чаят и я охладете, докато стане тъмна на цвят. След това я нанесете по цялата коса. Изплакнете с вода. Не използвайте шампоан с чаената маска.

Домашни маски за борба с побеляването на косата

Маска с кокосово масло
6-8 лъжици кокосово масло (в зависимост от дължината на косата) се смесват с няколко лъжици прясно изцеден лимонов сок, разбъркайте и намажете косата си с маската. Постойте така за около час и след това изплакнете с нежен шампоан.

Домашни маски за борба с побеляването на косата

Важно е да знаете, че когато косата загуби естествения си цвят и започне да посивява, кожата на скалпа също започва да изтънява. Това е причината косата да изглежда по-груба. Върнете еластичността й, като използвате винаги хидратиращ шампоан, който ще омекоти сивата коса.

Още интересни материали за разкрасяване може да прочетете в Kulinar.bg:

Вкусна красота: Избавете се от сухата коса

Вкусна красота: Морската сол обича вашата коса
За здравия вид на косата

18 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 15.11.2013|11:04
Мисля да я опитам, защото съм на 24 и имам бели косми, а на 30 как ще сам бяла цялата.
4
Не е посочен 04.11.2013|14:04
Ще взема да ги пробвам тези маски, тъй като със сигурност са и супер подхранващи.
3
Не е посочен 04.11.2013|12:15
Козметична маска с къна - добре, но от къде да намеря листа от растението къна. Аз тази искам да я пробвам.
2
Не е посочен 04.11.2013|11:29
Не ми се вярва каквато и да е било маска да се пребори с побеляването на косата, това си е естествен процес на стареене и генетика, зависи колко си предразположен генетично да побеляваш още като млад.
1
Не е посочен 04.11.2013|10:06
Със сигурност ще пробвам някоя от тези маски.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay