Димитър Гилев е любимият български преподавател според зрителите на БНТ

Лили Иванова, Веселин Маринов, Васил Найденов, Николина Чакърдъкова, Орлин Горанов, Поли Генова и Васко Василев са номинираните в категория Музика

Димитър Гилев е любимият български преподавател според зрителите на БНТ

Димитър Гилев е най-обичаният български преподавател, според зрителския вот на БНТ и "Любимците на България". Той е на 28 години, от четири години е учител по история в СУ "Д-р Петър Берон" в Свиленград. Силно вярва, че историята ни обединява - така е било през Средновековието, през Възраждането, така е и сега. За да провокира интереса и вниманието на учениците си, често влиза в класната стая, преоблечен в дрехи от различни епохи и пресъздава сцени от живота на героите ни. Освен, че излиза от рамките на учебната програма, Димитър Гилев е известен блогър, чиито часове по родолюбие са част от програмата на почти всяко неделно училище на българите в чужбина.

В класацията бяха номинирани още Теодосий Теодосиев, Христо Господинов, д-р Владимир Божилов, Росен Богомилов, Радина Маринчева и Минко Балкански.

"Любимците на България" продължава с гласуването в категория Музика, в която водещият Миро представи личностите, събрали най-много зрителски предложения. Гости и коментатори в студиото бяха Ваня Щерева, Георги Милков, Даниел Спасов и Атанас Стоянов от "Бг радио".

Номинирани в категория Музика

Лили Иванова

Лили Иванова е най-голямата звезда на българската поп музика, наричана "Примата на българската естрада". Гласът и харизмата ѝ пленяват, а публиката ѝ събира няколко поколения на всеки нейн концерт. Определяна от народа като най-известната българска поп и естрадна певица, тя подчинява целия живот на професията си. През годините Лили Иванова изнася над 15 хиляди концерта. Лили Иванова има над 35 издадени дългосвирещи албума, в кариерата си печели множество отличия и награди.

Веселин Маринов

Веселин Маринов е на сцена вече 40 години и един от най-обичаните български поп и естрадни певци. Творчеството му е свързано с родолюбието и любовта. Той има множество издадени сингли и албуми, превърнали се в големи и неостаряващи хитове.

Васил Найденов

Васил Найденов е синевата на естрадният небосклон. Той печели "Мелодия на годината" и "Златен Орфей", още преди звездният му миг да е настъпил. Всяка негова песен веднага се превръща в хит.  Започва кариерата си като вокал на рок група "Диана Експрес", с която записва една от най-хитовите си песни "Синева", след това е вокал и на група "Тангра".

Николина Чакърдъкова

Николина Чакърдъкова е българска народна певица, изпълнителка на народни песни от македонската фолклорна област. В концертните си изяви пленява публиката с магическия си глас, с атрактивното съчетание с хореографските постановки, както и с ефектните декори и красиви костюми.

Орлин Горанов

Орлин Горанов е известен поп и оперен певец, и водещ за забавно-познавателното предаване по БНТ 1 "Последният печели". Още от 80-те години на миналия век, той се утвърждава като един от най-успешните изпълнители на българската сцена. Има много издадени самостоятелни песни и дуети, превърнали се в едни от най-обичаните хитове от поколения българи.

Поли Генова

Поли Генова представя България на два конкурса Евровизия – през 2011 г. и през 2016 г. Водеща е на Детска Евровизия през 2015 г., която се провежда в София. Музикалната ѝ кариера започва, когато е едва 4-годишна. През 1995 г. става първият член на току-що сформираната детска вокална група "Бон-бон". По-късно участва в редица конкурси и формати, много, от които печели. Тя журира и в няколко музикални реалити формати, а през 2021 г. представя своя първи концерт в Античния театър в Пловдив.

Васко Василев

Васко Василев е един от най-добрите и виртуозни български цигулари. Още от петгодишен има изпълнения пред публика, на седемгодишна възраст свири като солист на Българския камерен оркестър в Зала България. През 1994 г. става най-младият концертмайстор на оркестъра към Кралската опера – Лондон, с който редовно свири и като солист. Изпълнява, както класически произведения, така и музика с по-модерно звучене. Свири еднакво добре на класическа и на електрическа цигулка. Свирил е на концерти в 40 страни. Той е преподавател е в Лондон и Валенсия.

Златният медал в категория Спорт, зрителите връчиха на Ансамбъла по художествена гимнастика. Най-много гласове в категория Кино и театър получи Мариус Куркински; в категория Популярни двойки – Дует Ритон; в категория Литература – Здравка Евтимова; в категория Медицина - д-р Георги Стаменов; в категория Мода – София Борисова, в категория Инфлуенсъри – Изабел Овчарова.

Видеата на номинираните в категория Музика на "Любимците на България" може да гледате на bnt.bg/lubimcite. Гласуването за тях продължава до неделя, 28 ноември.

 Гледайте "Любимците на България" всеки четвъртък от 21:00 ч. по БНТ 1 с водещ Миро

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay