Грешки, които допускаме, когато носим дънки

Грешки, които допускаме, когато носим дънки

Леви Щраус изобретява дънките през 1871 г. Оттогава тази дреха е преминала през много трансформации и се е превърнала в неразделна част от живота на почти всеки човек по целия свят. Всеки вероятно има поне 2-3 чифта дънки в гардероба си. 

Ето кои са грешките, които често допускаме, когато носим дънки: 

Дрехи в еднакъв дънков цвят 

Можете спокойно да съчетавате дънки с дънкови ризи или якета, но не се опитвайте да уцелите цветовете да бъдат еднакви. Така визията ще бъде скучна. Ако дънките и ризата са в различни нюанси, ще изглеждате много по-добре. 

Дънки с права кройка с грешна дължина

Дънките с права кройка са универсален елемент в гардероба. Те отново са модерни и са изключително популярни в днешно време. Класическият модел на тези дънки трябва да достига до глезена. Прекалено дългите крачоли могат визуално да накарат краката да изглеждат масивни и дори дебели.

Дънки с неподходяща талия

Трябва да вземете предвид силуета си и формата на тялото, когато избирате дънките дали да бъдат с висока или с ниска талия. Колкото по-голям и висок е торсът, толкова по-висока талия трябва да избирате. 

Тесни ботуши

Първо, винаги трябва да избирате тесни дънки, когато ще ги слагате вътре в ботуша. Второ, трябва да избирате по-широки ботуши, ако ще слагате дънките вътре. 

Панталони, прибрани в ботите

Не изглежда добре, ако приберете дънките вътре в ботите. Или ги слагайте отгоре или избирайте дънки с по-къси крачоли- до глезена, например.

Дънки със средна талия, вдигнати високо

Напоследък дънките с висока талия са модерни, но ако имате такива със средна талия, не ги вдигайте до пъпа. Получават се много грозни гънки. 

Кройка, която не подхожда на формата на тялото ви

Не трябва да следвате сляпо тенденциите, а да вземете предвид спецификата на формата на тялото ви. Например, модерните разкроени дънки трябва да бъдат избрани така, че крачолът на панталона да започне да се разширява в областта на коляното. Ако крачолът е твърде широк и започва от бедрото, това може да изиграе лоша шега на по-ниски, набити момичета. 

Тесни дънки, които са твърде дълги

Днес са модерни по-късите дънки. Дънките с прекалена дължина изглежда старомодно. 

Дънки с ниска талия, съчетани с кроп топ

Препоръчително е да комбинирате къси блузи с дънки с висока талия, в противен случай рискувате да имате арогантен вид. Дори и да имате идеално плосък корем, трябва да знаете къде и кога е подходящо да го покажете. 

Прекалено големи дънки

Когато купуваме дънки, често се колебаем между 2 размера. Но винаги е по-добре да си купите по-малките дънки, тъй като тъканта се разтяга по време на носене, а дънките в по-голям размер ще висят и ще стоят грозно. 

Скини дънки без колан

Въпреки твърденията, че тесните дънки не са на мода, не бързайте да ги скриете дълбоко в рафтовете на гардероба си. Скини дънките не са толкова популярни, както преди 5 години, но все пак могат да се носят, особено ако подчертаете талията си с колан. Коланите са много модерни през 2021 г. и този модерен аксесоар ще ви накара да изглеждате по-добре. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay