Гримът на кокетката превзема социалните мрежи

Дори и да следим всички бюти тенденции из мрежата, то TikTok ни предлага нещо ново всекидневно! Какво е #CoquetteMakeup? Отговаряме веднага - естетиката на кокетката набира огромна популярност в TikTok през последната година. Тенденцията е свързана с приемането на вашата женска енергия, романтизирането на живота ви и това да подхождате момичешки към живота.

Сега #coquettemakeup превзема мрежата, тъй като разчита до голяма степен на любимия на всички продукт, известен още като руж. За нас той отговаря на всички изисквания: той е супер сладък, лесен за постигане и също така може да се персонализира. Стилът вече излиза от TikTok и е достигнал до знаменитостите, като Хейли Бийбър и Лизо смело експериментират с тенденцията.  

Ето всичко, което трябва да знаете за #coquettemakeup:

Какво всъщност представлява кокетката? Както е описано в Оксфордския речник, кокетката е "флиртуваща жена". Това е често срещан термин през 18-ти и 19-ти век, когато жените се противопоставят на "правилния" етикет, като флиртуват с потенциални ухажори чрез леко погалване на рамото на ухажора или пърхане с мигли, докато си веят с ветрило. Може да не изглежда много, но за жените през 18-ти и 19-ти век това е било наистина овластяващо – те възвръщат своята женска свобода на избор и я използват, за да се издигнат в обществото.

Сега, след като знаете каква е основата, нека разгледаме тенденцията отблизо:

Визията обединява две противоположни вибрации: невинност и сексапил. Гримът представлява румени бузи в комбинация с предизвикателна очна линия, което гарантира, че вашият любим няма да може да задържи очите и ръцете си далеч от вас. Визията е флиртуваща, сладка и напълно неустоимо. Така че облегнете се на своята божествена женска енергия, бъдете уверени и се забавлявайте, докато пърхате с мигли.

Как да го постигнете?

Може и да звучи банално, но основният цвят, към който трябва да се продържате е розовото! Да, когато става въпрос за грим за кокетки, просто нямаме друг избор. Говорим за розов розов руж, нежно розови сенки за очи и сияйна кожа. В края на краищата един розов монохроматичен грим и точно това, което трябва да постигнете!

Що се отнася до вашия тен, изберете фон дьо тен с лека до средна покривност с естествено, блестящо покритие. А кремообразният хайлайтър винаги е добра идея

Ружът е неразделна част от тази тенденция, така че определено не пропускайте тази стъпка. Намерете пигментирана формула и я нанесете върху скулите си за изваян, розов блясък. Можете да нанесете по дължината на скулите до слепоочията и нагоре около веждата.

Що се отнася до очите, трябва да ги подчертаете с много дълги мигли. Изберете сребриста или бяла очна линия, тъй като това ще подчертае вътрешните и външните ъгли на очите ви.

Момичетата от TikTok комбинират визията с перли, така че бъдете креативни и добавете малко детайли с перли или камъни към външния си вид.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay