Грешки в грижата за кожата, които могат да съсипят кожата ви

Грешки в грижата за кожата, които могат да съсипят кожата ви

Почти всички от нас имат някои продукти за красота, които използваме всеки ден, като маски, кремове и ексфолианти. Избираме различни марки, само когато искаме да опитаме нещо ново. Но четенето на всички инструкции внимателно не винаги ни предпазва от популярните грешки, които допускаме, или защото сме свикнали да го правим по определен начин, или защото рекламите ни казват грешни неща.

Ние сме доста изумени от някои правила, които трябва да следваме (особено това за глинените маски), за да подобрим ефективността на много продукти за красота:

Пластири под очите

Грешки в грижата за кожата, които могат да съсипят кожата ви

Пластирите или пачовете за под очите се рекламират като спешен продукт за премахване на подуването на кожата. Някои производители дори обещават, че техните пачове могат да премахнат бръчките. Но има няколко правила, които никога не трябва да забравяте, за да сте сигурни, че пластирите са ефективни и не увреждат кожата ви.

Не вадете пластирите от опаковката с ръце. Много често жените в рекламите прилагат пластири под очите с пръсти. Но ако пъхнете пръстите си в опаковката, има шанс да замърсите течността, в която са напоени пластирите. Затова е по-добре да използвате специален инструмент за изваждане на пластирите. Някои производители поставят инструментите в пакетите, но ако няма такъв, можете да извадите пачовете с чиста пинсета. 

Не дръжте пачовете на лицето си твърде дълго. Производителите препоръчват да прекарате само 15-20 минути с поставени пачове под очите. И има причина. Когато пластирите отделят цялата влага, която имат, те ще започнат да изсмукват влагата от кожата ви, което може да доведе до повече бръчки. Така че не бива да ги държите твърде дълго, въпреки че много хора правят това, пренебрегвайки инструкциите.

Не съхранявайте пластирите в хладилника. Някои експерти казват, че е по-добре да поставите пластирите в хладилника, преди да ги използвате, а някои хора всъщност ги държат на студено през цялото време. Да, студените пачове ще премахнат подуването по-бързо. Но течността, в която са напоени, може да бъде по-малко ефективна, ако се държат на студено много дълго време. Затова в идеалния случай просто поставете опаковката с пластири в хладилника за 20 минути, преди да ги използвате.

Кремове и крем маски

Грешки в грижата за кожата, които могат да съсипят кожата ви

В рекламите жените слагат много различни кремове на лицата си. Но дори и най-добрият крем може да превърне лицето ви в "мазна палачинка", ако използвате твърде много от него.

Интересното е, че в рекламите те нанасят крема по лицето, така че цялата кожа да има еднакво количество крем. Но не винаги това е правилното нещо. Трябва да намерите най-сухите области на лицето си. Може би някои петна имат повече бръчки, така че се нуждаят от повече крем. Средно всеки тип кожа не се нуждае от повече от количество крем, колкото грахово зърно, за цялото лице. Сложете по-малко крем върху Т-зоната, тъй като това обикновено е най-мазната част.

Същото важи и за маските. Дори ако производител направи реклама, където момичетата слагат дебел слой маска върху лицата си, това не означава, че трябва да правите същото. Маските, които трябва да изсушават кожата, трябва да се нанасят върху най-мазните части на лицето, а тези, които подхранват кожата, да отидат в горната част на челото, бузите и брадичката (това обикновено са най-сухите части).

Глинени маски

Рекламите и дори някои ръководства казват, че глинените маски трябва да се държат върху кожата докрай: докато изсъхнат напълно и дори не започнат да се напукват. Но това е погрешно - това само ще навреди на кожата ви.

Глината абсорбира излишната мазнина и премахва мръсотията, но ако я държите прекалено дълго, тя ще абсорбира влагата от кожата и ще я направи прекалено суха. Също така сухата глина ще изтегли кожата, което може да доведе до появата на нови бръчки. Така че трябва да нанасяте глинени маски за 10 минути. 

Шийт маски

Грешки в грижата за кожата, които могат да съсипят кожата ви

Основната причина, поради която шийт маските са толкова ефективни, е, че те се придържат към кожата много плътно.

По-добре е да отделите повече време за премахване на всички гънки и да оставите маската да докосва всички области на лицето, вместо да я прилагате бързо, като игнорирате всички мехурчета.

Друга типична грешка, която хората допускат, е прилагането на тези маски без предварително почистване на кожата. Ако не измиете лицето си с гел, активните съставки в маската няма да попаднат в кожата. Добре е да не пропускате и другите стъпки: тоникът ще подготви кожата да абсорбира полезните вещества, а пилингът ще премахне мъртвите клетки, които пречат на маската да бъде възможно най-ефективна.

И не забравяйте да прочетете внимателно ръководството! Някои маски не са предназначени да се използват всеки ден; други трябва да се държат по-дълго от стандартните 15-20 минути, а някои трябва да се измият, след като премахнете самия лист.

Измиване

Скрабовете с агресивни частици увреждат кожата повече, отколкото всъщност я ексфолират. За да премахнете мъртвите клетки, по-добре е да използвате продукти, съдържащи киселина. Ако все пак предпочитате механично ексфолиране, използвайте ръкавица и почиствайте кожата с нея.

Друго популярно погрешно схващане е, че мазната кожа се нуждае от използването на скрабове много често. Всъщност, колкото по-често използвате ексфолианти, толкова по-мазна ще бъде кожата. Затова не използвайте ексфолианти повече от 2-3 пъти седмично.

Ако използвате продукти, съдържащи киселина, винаги нанасяйте слънцезащитни продукти, преди да излезете навън. 

Най-добре е да не забравяте за прилагането на слънцезащитни продукти в ежедневната си рутинна грижа за кожата, дори ако не използвате киселинни продукти за красота. Това ще ви помогне да избегнете пигментация и ранно стареене. Не забравяйте, че слънцезащитните продукти трябва да се прилагат на всеки 2 часа.

Други грешки

Грешки в грижата за кожата, които могат да съсипят кожата ви

Използването на твърде много продукти за красота подред може да бъде лошо. В днешно време има толкова голямо разнообразие от продукти за красота, че се изкушаваме да ги купим и използваме наведнъж. Но трябва да знаете, че има определени компоненти, които не трябва да се използват заедно. Също така, когато използвате твърде много продукти едновременно, може да запушите порите и да намалите защитните функции на кожата, дори ако всички продукти са много висококачествени. Всички локални продукти са ефективни, като до 0,3% от тях се абсорбират в кожата, което означава, че колкото повече добавяте, толкова по-малко ефективен е всеки от тях.

Разтриването на лицето твърде силно може да навреди. Памучните тампони и дори обикновените кърпи могат да разтегнат кожата, ако претриете твърде много лицето. Колкото по-гладки са тампоните, които използвате, толкова по-добри са те за вашата кожа. Ако използвате и памучни тампони за нанасяне на продукти за грижа за кожата, важно е да се уверите, че тампонът е много мокър. Трябва просто да се плъзга по кожата, без да я разтяга.

Непочистването достатъчно добре може да бъде проблем. Ако сте свикнали да миете лицето си с едни и същи движения през цялото време, има шанс да не почиствате достатъчно добре горната част на челото си, областта под брадичката и ушите. Затова обърнете повече внимание на тези области.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay