Какво представляват бета хидрокси киселините (BHA)?

Какво представляват бета хидрокси киселините (BHA)?

Ако искате чиста, по-равномерна кожа, трябва да направите нещо повече от просто да почистите лицето си-трябва да ексфолирате. Що се отнася до това какво да изберем, формула с бета хидрокси киселини-или накратко BHA-е най-добрата опция за склонни към акне и мазни типове кожа. Не е трудно да намерите продукти за грижа за кожата, формулирани с тази конкретна група киселини, особено ако търсите продукти, насочени към петна, черни точки и тъмни петна, останали от пъпките.

Ако някога сте използвали продукт със салицилова киселина, всъщност сте използвали бета хидрокси киселина. Но това не означава, че знаете всичко, което трябва да знаете за тази мощна категория киселини за грижа за кожата. За да научите повече за BHA-включително какви са те, как да ги използвате в ежедневието си и техните ползи за грижа за кожата-продължете да четете.

Какво представляват бета хидрокси киселините (BHA)?

За да не се бърка с AHA, бета хидрокси киселините са ексфолиращи агенти, които разграждат мръсотията и бактериите дълбоко в порите. Бета хидрокси киселината е друга киселина, която обикновено се използва в дерматологията и козметиката. За разлика от AHA, които са водоразтворими, BHA са разтворими в масло, което им позволява да проникнат в мастните жлези на кожата ни, за да премахнат замърсяванията и мъртвите клетки от дълбоко в порите.

Какви съставки се считат за бета хидрокси киселини (BHAs)?

Салициловата киселина е пример за BHA. Извлечена от кората на върбата, салициловата киселина има както противовъзпалителни, така и антибактериални свойства и помага за стимулиране на регенерацията, за да ексфолира мъртвите кожни клетки по повърхността на кожата. Това помага за лечение както на активни пъпки, така и на обезцветяване от излекувани пъпки. Други по-малко известни примери за бета хидрокси киселини са бета хидроксибутановата киселина, тропичната киселина и третокановата киселина.

Ползи за грижа за кожата от бета хидрокси киселини (BHAs)

Причината BHAs да са толкова добри за мазна и акнеична кожа се дължи на големия им молекулен размер, който им помага да ексфолират повърхностния слой на кожата. Както бе посочено по-горе, BHAs са насочени към дълъг списък от ползи за грижата за кожата. Съставката химически ексфолира мъртвите клетки на кожата за насърчаване на по-равномерен тен и намаляване на появата на хиперпигментация, насочва се към замърсяванията в порите със своите антибактериални свойства, за да предотврати появата на бъдещи пъпки, помага за намаляване на възпалението на активните пъпки и намалява прекомерното производство на мазнини.

Как да използвате бета хидрокси киселини (BHAs) в рутината си за грижа за кожата

Не е трудно да се намерят продукти, съдържащи салицилова киселина - почистващи продукти, серуми и маски за лице за мазна кожа обикновено са пълни с тази съставка. Тъй като се комбинира добре с AHA в правилните дози, често ще ги намерите комбинирани, за да се увеличат техните ползи за почистване на кожата. Само не забравяйте, че BHA изсушават кожата, така че е най-добре да се придържате към един продукт за борба с акнето във вашата рутина, освен ако не е указано друго от дерматолог.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay