Кожни проблеми, които не се повлияват от никаква козметика

Кожни проблеми, които не се повлияват от никаква козметика

Какво ли не ни обещават етикетите на козметичните продукти в магазина... Това, което не ни казват обаче е, че за да имаме красива кожа, първо трябва да се погрижим за здравето си отвътре. Всичко друго е маркетингов трик.

Представяме ви 3 кожни проблема, които не можем да разрешим чрез козметика.

Разширени пори

Разширените пори не могат да се върнат в първоначалното си състояние. Козметиката не може да ги стесни по никакъв начин. Можете да ги смалите визуално, ако изберете правилната грижа и поддържате лицето си чисто.

Сенки под очите

Те се появяват по различни причини: липса на сън, тънка кожа под очите, недостиг на витамини, сърдечно-съдови заболявания, хормонални нарушения или специфична структура на черепа. Кремът е непосилен пред тези проблеми. Най-добре е да възстановите графика си на сън и да посетите лекар, който ще ви назначи необходимите изследвания. Ако не става въпрос за хормони и безсъние, сенките могат да бъдат само прикрити чрез грим.

Стрии и целулит

Стриите не могат да бъдат премахнати с помощта на козметика, тъй като възникват от разкъсвания на кожните влакна. Лазерните техники могат да ги направят по-малко видими, но не и напълно да ги заличат. Кремовете са също толкова неефективни и срещу целулита. Той представлява е удебелено образуване на мазнини под кожата. Козметиката не може да проникне толкова дълбоко. Най-добрият начин за намаляване на целулита биха били правилното хранене и упражненията. Масажите и ултразвукът работят за кратък период от време.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay