Бюти съветите на Зори: Зашеметяващи за Свети Валентин

Перфектен грим в 11 стъпки

Бюти съветите на Зори: Зашеметяващи за Свети Валентин

Всеки четвъртък талантливата Зорница Иванова ще ни дава ценни бюти съвети. Повече за нейния професионален път като гримьор и фотограф може да прочетете, ако последвате линка в лилаво.

Днес акцентът в гостуването й е върху постигането на перфектна визия за 14 февруари.


Денят на влюбените е само след 2 дни! Какъв по-подходящ момент от този да изглеждаме ослепителни?

Днес ще ви науча, стъпка по стъпка, как да постигнете този грим. Червените устни изразяват страст, с каквато е зареден Свети Валентин. Но те са и характерни за всяка сигурна в себе си дама, която не се страхува да бъде забелязана и да се превърне в обект на мъжкото желание.

Гледайки снимката, сигурно си мислите, че на нея има страшно много грим продукти! Съгласна съм с вас. Но един красив външен вид понякога се нуждае от всичко това! Разбира се, можете да постигнете ефекта и с по-малко продукти. Изборът на марка е изцяло ваш.

Стъпка 1 : Подготовка на кожата

Започвайте всеки грим с добре почистена и хидратирана кожа. Лицето ви е като платното, на което един художник рисува: ако то не е чисто, крайният резултат няма да бъде идеален.

При добре хидратирана кожа фон дьо тенът се нанася много по-лесно и изглежда много по-добре върху кожата. Нанесете любимият си фон дьо тен (аз използвам Make-Up For Ever HD, защото имам нужда от по-голяма покривност) с помощта на четка или пръстите си. Разнесете равномерно върху лицето и под челюстта (никой не харесва ефекта "маска”), като избягвате клепачите.

Стъпка 2 : Светлина върху лицето

За целта ви е нужен коректор с отразяващи светлината частици. Има много алтернативи на YSL Touch Eclat на пазара, ако търсите нещо по-евтино. Ще го разпознаете по леката му, непокривна формула (за разлика от традиционния коректор). Нанесете под очите, по дължината на носа, брадичката и средата на челото. Така ще привлечете светлина в тези зони на лицето и ще изглеждате с по-млада и сияйна кожа.

Малка тайна за красота: ако нанесете този привличащ светлината коректор върху бръчките ще създадете оптична илюзия за по-гледка кожа, тъй като светлината ще запълни сенките на им!

Стъпка 3 : Заличете всички недостатъци

Тук идва на помощ коректорът. Ако имате тъмни кръгове под очите, използвайте коректор с розов или прасковен оттенък (в зависимост от цвета на тъмните кръгове). Ако пък се опитвате да заличите петна по кожата или акне, тогава изберете коректор със същия цвят като фон дьо тена ви. Нанасяйте локално с малка четка или пръст, като внимателно сливате продукта с кожата.

Стъпка 4 : Фиксация

Фиксирайте всичко на място с четка и прозрачна пудра. Съветът ми е да не използвате много голяма четка за пудра, за да имате по-добър контрол върху зоните на лицето, където е важна фиксацията – Т-зоната (чело, нос и брадичка) както и под очите. Аз използвам M.A.C. Prep&Prime.

Стъпка 5 : Веждите

Те са рамката на лицето ни и затова винаги трябва да бъдат изрядни. Използвайте молив или сенки за вежди в подходящ цвят (избягвайте черното дори косата ви да е черна). Нужна ви е също четка за сресване на веждите, която често се продава с молива. Сресвайте веждите в посока нагоре и навън, преди и след нанасянето на продукта.

Малка тайна за красота: Фиксирайте с прозрачна спирала за вежди, ако искате да останат на място цял ден.

Стъпка 6 : Подгответе клепачите

За сенки, които траят цял ден, тайната е базата за сенки. Много марки днес предлагат база за сенки, които в различни цветове, а една от най-известните е Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. В случая ползвам M.A.C. Paint Pot в кафяв металически цвят, тъй като се стремя към леко опушен грим. Нанесете с мека четка или пръсти, разнесете равномерно и енергично преди базата да засъхне.

Стъпка 7 : Сенките за очи

Тази палитра от Charlotte Tilbury съдържа идеалните цветове за този грим: бежов цвят без блясък, който да нанесем под веждите, бордо в свивката на клепача, тъмнокафяв за външния ъгъл на около, което ще го издължи и повдигне и златисто-керемиден за вътрешната част на горния и долен клепач. Използвайте четка за смесване на цветовете в свивката на клепача и друга за нанасянето на основния цвят. Малка кръгла четка ще бъде от полза при нанасянето в по-трудно достъпните зони като вътрешния ъгъл на окото.

Стъпка 8 : Очната линия

Аз лично предпочитам и избирам винаги гел формулите пред стандартната очна линия, която намирам за доста трудна за нанасяне, дори и като професионалист. С гел очна линия и скосена четка ще постигнете лесно и без стрес идеалната форма. Много водоустойчива и без разтичане! Първо нарисувайте основната част, като се стремите да останете колкото се може по-близо до корена на миглите. Накрая нарисувайте "опашката”, като гледате директно в огледато и свържете "опашката” с основата.

Стъпка 9 : Отворете погледа

Един от любимите ми инструменти е извивачът на мигли! Повечето от нас не са надарени с дълги и извити мигли. Но с него ще постигнете идеалната форма и ще отворите погледа. Внезапно изглеждате по-свежи и събудени! Спиралата сигурно вече добре знаете как да нанесете – от корена към върха със зиг-заг движение. Аз харесвам много тази на Lancôme Hypnose Star за по-дълги и обемни мигли.

Стъпка 10 : Контур и хайлайт

Любимата ми част! Когато нанасяме фон дьо тен заличаваме недостатъци, но същевременно лицето ни губи натурален цвят и триизмерност. Чрез контурирането и хайлайта връщаме обратно здравия вид и свежестта на лицето. Много важно е цветът за контур да бъде кафяв, без червен пигмент и без блясък.

Често контурът се бърка с бронзъра, който има друго приложение. Хайлайтът, от своя страна, е с много блясък и се поставя на високата част на скулите, вътрешната част на очите, по дължината на носа, понякога върху деколтето и раменете. Използвайте скосена четка за контур и малка четка за руж, за да нанесете хайлайт пудрата.

Стъпка 11: Изкусителни устни

Червените устни искат повече подготовка от един гланц или всеки друг цвят червило. Те привличат вниманието върху себе си внезапно, затова трябва да бъдат изрядни. Започнете с молива за устни. Аз използвам INGLOT в прекрасен ярко червен цвят. Препоръчвам го на всички, любимият ми молив за устни, който издържа наистина с часове, дори при хранене и напитки.

Нанесете го върху цялата повърхност на устните, като се стремите към идеален контур, дори в ъглите. След това нанесете червилото за устни. Препоръчвам M.A.C. Russian Red, което можете да нанесете директно или с четка за устни за по-прецизно нанасяне. Като завършек, нанесете прозрачен гланц за устни.

Огледайте се в огледалото и си кажете : "Зашеметяваща съм!”

Защото това е самата истина!

Гледайте видеото - то е на английски, но има вградени субтитри. За да ги активирате, натиснете бутона "СС"!


Надявам се съветите ми да са ви били от полза! Ако статията ви е харесала, споделете я в любимата си социална мрежа!

С любов,
Зори.

Бюти съветите на Зори: Зашеметяващи за Свети ВалентинЗа автора:

Зорница Иванова е гримьор, фотограф и автор на моден блог.

Може да следите проектите й, както и статиите й за красота, мода и лайфстайл на www.zoriart.com и на фейсбук страницата https://www.facebook.com/ZoriMakeUpArtist

6 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay