Как да се справите с проблемите, които лятото ще нанесе на кожата ви

Как да се справите с проблемите, които лятото ще нанесе на кожата ви

Лятото настъпва с пълна сила и най-очевидният ефект от това изгарящо горещо време е върху кожата ни. Пламтящото слънце може да бъде непримиримо, особено за кожата. Влажността, горещите ветрове и замърсяването отнемат естествения блясък на кожата ни, като по този начин я правят груба, неравномерна и суха.

Кожата ни страда от летния тен. Освен това топлината и мръсотията в съвкупност причиняват черни точки, пъпки и дефекти по кожата ни. Ето защо става все по-важно да я подхранвате през това горещо време.

Как да го направите? Има няколко натурални съставки и супер храни, които действат като естествени лекарства, за да ви помогнат.

1. Почиствайте кожата си редовно, но не прекалявайте

Най-добрият начин да поддържате кожата си чиста е като измивате лицето си поне 2-3 пъти на ден, за да се отървете от излишния себум, мръсотия и др. Използвайте почистващи препарати, които не съдържат тежки химикали и са направени с естествени съставки.

Можете да използвате манго и лимон като почистващо средство. Направете си маска за лице, като смесите три супени лъжици паста от манго, една супена лъжица лимонов сок и една супена лъжица мед, за да направите гладка паста. Нанесете я равномерно върху лицето и шията. Оставете да действа 20 минути и след това изплакнете със студена вода. Докато използвате лимонов сок, не забравяйте винаги да го разреждате с вода.

Ако имате чувствителност към лимоновия сок, използвайте като почистващо средство домат. Как да използвате този продукт? Нужно е да намачкате един домат с малко кисело мляко. Сместа е предназначена за почистване на порите ви. Нанесете я обилно върху цялото си лице и оставете пастата да престои около 20-30 минути преди изплакване.

2. Лимон

Лимонът се намира в почти всяка кухня. По-малко известен факт е, че той може да бъде полезна съставка за премахване на слънчевия загар през лятото. Това е естествено избелващо средство с витамин С. Така че можете да смесите лимонов сок с мед, куркума или сандалово дърво, за да направите маска за лице, която ще ви помогне да изчистите мъртвите кожни клетки и тъмните петна.

3. Слънцезащитните продукти са задължителни

Един от проблемите с грижата за кожата е тен, който се появява поради прекомерно излагане на слънце. Това кара кожата ни да произвежда меланин, което я прави да изглежда по-тъмна, дори ако седите на закрито. Тогава слънцезащитният крем се превръща във ваше средство за лечение. Всъщност слънцезащитните продукти са задължителни през всички сезони.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay